Düzce Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Dursun Ali Yavuzyiğit başkanlığında Edebiyat öğretmeni Zehra Verep, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Abdul Vahap Özen, Rehber öğretmen Zeki Bilgili, Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Muhsin Celep ve her şubeden seçilen birer öğrenci 2015 yılında Dağlıca’da şehit olan Sözleşmeli er Cihan Aksarı’nın Mamure Köyü’nde bulunan evini ziyaret etti.



Babaya işyerinde şehit evladının tablosu hediye edildi
Ev ziyareti öncesinde Şehit Cihan Aksarı’nın babasının işyerine gidilip baba Cemalettin Aksarı ile görüşüldü. Burada öğrenciler, şehidimizin babası Cemalettin Aksarı’ya ile sohbet ederek şehidimize Allah'tan rahmet diledi. 12 resim sınıf öğrencisi Bedirhan Kılıç’ın çizdiği, Şehit Cihan Aksarı’nın kara kalem tablosunu baba Cemalettin Aksarı’ya hediye etti. Ziyaretten dolayı çok mutlu olan şehit babası Aksarı’yı bu anlamlı hediye ise duygulandırdı.



Şehit Annesi Aksarı: “Allah bir evlat aldı ama yüzlercesini verdi”
Babanın iş yeri ziyaretinin ardından öğrenciler Şehit Cihan Aksarı’nın baba ocağına gitti. Öğrencileri şehidimizin annesi Sultan Aksarı karşıladı. Şehit annesi evladının sarmayı çok sevdiğinden dolayı öğrencilere sarma ikram etti. Sultan Aksarı, sohbeti sırasında evladının çok yardım sever birisi olduğunu, herkes tarafından çok sevildiğini ve örnek bir insan olduğunu söyledi. Allah’ın kendisinden bir evlat aldığını ancak yüzlerce evlat verdiğini söyleyen şehit annesi ziyaretten dolayı duygulandı.



Ziyarette, Düzce Güzel Sanatlar Lisesi müdürü Dursun Ali Yavuzyiğit, ziyaretin amacının, her zaman şehit ailelerinin yanında olmaları ve onların unutulmadığını göstermek olduğunu dile getirdi.

“Oğlunuzu öyle güzel yetiştirmişsiniz ki şehitlik mertebesi nasip olmuş”
Aziz Şehit Cihan gibi yiğit evlatların var olmaya devam edeceğini vurgulayan Yavuzyiğit, “Bizler ülkemizin geleceği olan gençlerimizin bilinçli bir şekilde yetişip vatanımıza hizmet etmeleri için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Bilinçli nesil yetiştirmek için gayret ediyoruz. Şehitlik mertebesi en yüksek makamlardan biri. Oğlunuzu öyle güzel yetiştirmişiniz ki bu güzelliğin sonucunda en yüksek mertebe olan şehittik nasip oldu. Böyle güzel evlat yetiştirdiğiniz için Allah sizden razı olsun” ifadesinde bulundu.

Şehit annesi Sultan Aksarı ise bu ziyaretten dolayı Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.



Ziyarette, Kur'an-ı Kerim okunarak bulunarak şehitler için dua edildi. Evdeki ziyaretten sonra öğrenci ve öğretmenler Şehit Cihan Aksarı’nın mezarına gidip mezarı başında şehidimiz için dua etti.

Haber: Ö.YILMAZ

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ