Düzce'nin turizmdeki önemli merkezlerinden biri olan Gölormanı-Güzeldere Şelale Yolu'nun dar oluşu yeni tehlikeleri beraberinde getirirken, geçtiğimiz günlerde Gölormanı Toptepe mevkiinde meydana gelen son traktör faciası akıllara yeniden "dar olan Güzeldere Şelale yolu"nu hatırlattı.

Gölormanı Güzeldere Şelale Yolu olarak da bilinen Toptepe mevkiinde orman envali yüklü bir traktörün karşı yönden gelen başka bir araca yol vermesi esnasında direksiyon hakimiyetini kaybedererek uçuruma yuvarlanması turizm yolu'nun tekrar gündeme gelmesine neden oldu.

Efteni gölü'nün başlangıç noktası Gölormanı Tomnuk deposundan Güzeldere Şelale'ye çıkan yol üzerinde Toptepe mevkiinde orman envali taşıyan traktörlerinde zaman zaman tehlikeye neden olması bu yolu adeta "ölüm yolu" haline getirmesinden korkuluyor.

Bu traktör kazası işte böyle bir sonucun ortaya koyduğu bir sonuç çevre köy halkının sıkıntısını kat kat  artırıyor.Orman deposuna orman envali taşıyan traktör sürücüleri, zaman zaman özellikle turizm amaçlı Şelaleyi gelenlerin yolu tam olarak tanımamaları yüzünden büyük tehlikeler atlattıklarını belintirlerken "Malesef can kayıplarımızın olması bizim üzüntümüzü daha da çoğaltıyor" dediler.

ORMAN YOLU MU,  TURİZM YOLU MU

Düzce'nin bazı ilçelerinde özellikle Gümüşova ve Cumayeri gibi ilçelerinde köy yollarının kayalar parçalanarak otoban genişliğinde köy yolları açıldığını hatırlatan vatandaşlar "Efteni Gölü'nü turistik Güzeldere Şelalesi'ne bağlayan yolun bu hali ürkütücü, üzücü ve aynı zamanda düşündürücü" dediler. Konuyla ilgili olarak İl Genel Meclisi'nin ve  İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin harekete geçmesini isteyen vatandaşlar:"Turizmde marka olmak istiyorsak öncelik  turizm yolları olmalı" diyerek özel idareye ve İl Genel Meclis Üyelerine mesaj gönderdiler.

Haber:S.KAŞKIR