Televizyonumuza gelen ihbar üzerine gittiğimiz Fevzi çakmak Mahallesi’nde bir katliama şahit olduk. Asar deresinin kıyısına kasayla atılan balıklar Aziz Özen isimli vatandaşımızın büyük tepkisine neden oldu. Özen, Düzce halkının çok vicdansız olduğunu iddia ederek, bazı insanların yemedikleri halde bu balıkları tuttuklarını ve böyle dere kıyısına attıklarını söyledi.

Özen, dereye atılan balıkların henüz 1 senelik yavru olduğunu, bu cinsteki balıkların yenebilmesi için en az 3 yılın geçmesi gerektiğini söyledi.

Bu olayın ilk defa olmadığını belirten Özen,” Bu balıkları insanlarımız Düzce dışında oltayla yakalıyor, yemeyip buraya atıyorlar. Katliam yapmış oluyorlar. ”
Özen, zaman zaman kendisinin de balık tuttuğunu ancak böyle katliam yapmadığını ,böyle yaparak doğanın dengesini bozduklarını dile getirdi.



“Düzce halkını doğaya duyarlı olmaya davet ediyorum. Balıklar çöplere derelere atılmasın. Yazık. Ha küçük çocuğu öldürüyorsun ha bu balıkları öldürüyorsun bunlarda canlı. Düzce insanının doğaya karşı daha duyarlı olmasını istiyorum. Kuşaklarımıza bir şey kalmıyor. Balık tutarken serpme atıyorlar, oltayla yakalıyorlar bunları daha sonra getirip buralara atıyorlar. Katliam yapıyorlar.

Mikrofonlarımıza konuşurken gözleri dolan ve bu duruma çok üzülen Aziz Özen,” Sizi buraya çağırmamdaki sebep ise insanlar görsün, ibret alsın, kötü bir şey yaptıklarının farkına varsın ve bir daha böyle katliamlar yapmasın.” Dedi.

Haber; G. KARDUZ