Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri; Öncü Medya grubu olarak bir çok kez gündeme getirdiğimiz  düzensiz çöp depolama alanı olarak kullanılan Sarayyeri Mahallesi ile Kadıoğlu Köyü Mevki arasındaki alanı ıslahı için düğmeye bastı.
 YÖRE HALKINI TEHDİT EDİYOR!
İnsan ve çevre sağlığı açısından tehlike oluşturan, geçmiş yıllarda düzensiz ve vahşi depolama alanı olarak kullanılmış alanda ortaya çıkan başta metan gazı olmak üzere fosil gazlar kimliği belirsiz kişiler tarafından sanayi atıklarının yakılması sebebiyle içten içe yanarak özellikle yöre halkının sağlığını tehdit ettiği belirtildi. Yağmur sularının da katı atıklara karışarak sızıntı sularını oluşturduğu alanda çevre kirliliği oluştuğu işaret edildi. "Büyük Melen Projesi" kapsamında İstanbul'a giden suya çöp alanının sızıntı suyu karışarak çevresel kirliliğe neden olması Düzce belediyesini harekete geçirdi.
İSKİ’YE YAZI YAZILDI
Bu nedenle Düzce Belediyesi düzensiz atık döküm alanının tamamen ıslah edilmesi ve kapatılması amacıyla İSKİ'ye bir yazı yazdı. Yazıda İSKİ'nin daha önce "Büyük Melen Projesi" kapsamında Çamköy'de bulunan alanı ıslah etmesi örnek olarak gösterildi. Söz konusu yazıda Taşköprü'deki vahşi depolama alanının rehabilite edilmesi istendi. İSKİ' ye gönderilen yazıda özetle şu görüşlere yer verildi:
İLİMİZİN KANAYAN YARASI OLDU
“düzensiz depolama sahasında uzun yıllardır süregelen kompostlaşma ve ayrışma sonucunda yoğun şekilde metan gazı oluşmakta ve yöre halkının da geri dönüşüm geri dönüşüm faaliyetleri sonucu alevlenmeler meydana gelmektedir. Bu alevler çöp yığını içerisine nüfuz ederek içten içe yanmasına sebep olarak, söndürülmesi imkansız hale gelmiştir. Sahada giriş ve çıkışlar kontrollü olmadığı için çöp toplayıcıları, başıboş hayvanlar çöp yığınlarının üzerinde sağlıksız bir biçimde dolaşmaktadır. Sahaya çok uygun bir şekilde kontrolsüz ve kaçak olarak sanayi üretim atıkları ve tehlikeli atık dökümü yapılmakta ve kimliği belirsiz kişiler tarafından sürekli olarak atıklar yakılmaktadır. Sahadan çıkan yoğun gaz ve sahadaki kaçak atık yakımlarından kaynaklanan yoğun duman ve alevlenmeler, ilimiz merkezindeki birçok mahalleyi de etkisi altına almış olup, vatandaşlarımız tarafından sürekli şikayetler Belediyemize ve Valiliğimize ulaştırılmakta, bu nedenle düzensiz depolama sahası ilimizin kanayan bir yarası haline gelmektedir.
MELEN ÇAYI KİRLENMEKTE!
Aynı zamanda yağış suları atık yığınının içine nüfuz ederek atık bünyesindeki kirleticileri çözüp sızıntı suyunu oluşturmakta, sahadan kaynaklanan yüksek kirlilik yüküne sahip sızıntı sularının Melen Çayına karışması ise su rezervinin büyük bir kısmını hatta tamamını önemli ölçüde kirletmektedir. Çöp kütlesindeki biyolojik ayrışmalar nedeniyle metan gazı başta olmak üzere oluşan fosil gazlar hava kirliliğine neden olmakta, çöp üzerinde küçüklü büyüklü yangınlara yol açmakta ve biriken gazlar çöp kütlesinin patlaması riskini doğurmaktadır. Sahadaki aktif ve pasif yanmalar, kaçak ve kontrolsüz dökümler nedeniyle oluşan yoğun duman, yerleşim bölgelerine etki etmektedir. Son yıllarda ülkemizde ve İstanbul İli'nde yaşanan hızlı nüfus artışı sebebiyle, İstanbul'da suyun arz ve talep dengesinde meydana gelen su eksikliğini gidermeye yönelik olarak Melen Çayı devreye alınarak İlimiz, İstanbul'un içme suyu sağlayan Büyük Melen Projesi havzasını oluşturmaktadır. Bu nedenle büyük bir kısmı İlimiz sınırları içinde kalan Melen Çayının, günümüze ve önümüzdeki yıllar içerisinde, İstanbul'un su ihtiyacının etkin ve sürdürülebilir kullanılmasının sağlanması açısından, mevcut su kalitesinin ve miktarının korunması gerekmektedir"