Kurban Bayramı öncesi hac ibadetini yerine getirmek için 152 hacı adayı dün gece 21.30'da Cedidiye Cami önünden yola çıktı. Aileleri tarafından uğurlanan hacı adayları için dualar edildi, gözyaşları döküldü. 152 Hacı adayı 1 kafile başkanı ve 3 erkek din görevlisinin yanı sıra bir de bayan din görevlisi hacı adaylarına eşlik etti.

Hacı adaylarına kutsal topraklara göndermek için Cedidiye Camii önünde düzenlenen programa hacı adaylarının yanı sıra aileleri ve katıldı. Yağan yağmura aldırış etmeyen vatandaşlar, yağmur altında dualarını ettiler. Okunan Kuran-ı Kerim ve dualar eşliğinde uğurlanan hacı adayları mutlu olduklarını belirterek hacı olacaklarını için heyecanlı olduklarını ifade ettiler. Hacı adayları ile vedalaşma esnasında ise duygusal anlar yaşandı.

Hacı adaylarını uğurlamak için gelenler arasından İl Müftüsü Selami Emen'de katıldı. Müftü Selami Emen hacı adayları için dua etti ve “ kutsal topraklara bizlerden selam getirin, Allah hepimize oralara gitmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

 

Haber; M.YILMAZ