Hacıkadirler Köyü’nde adeta kaza üreten kavşakta vatandaşların sık sık dile getirmesine rağmen bir türlü sinyalizasyon sistemi kurulamadı.



Daha önce Hacıkadirler Köyü Muhtarı Refik Dikçi’nin yola ışık yapılması talebi ile ilgili olarak hazırladığı ve Çınarcık mahallesinden gelerek okula gitmek için D-100’den karşıya geçmek zorunda kalan 25 öğrencinin görüntülerinin de yer aldığı rapor karayollarına ulaştırılmıştı. Nisan ayında Üçköprü köyünde halkın kavşak talebini dinlemek için giden Vali Adnan Yılmaz, ardından Karayolları 4. Bölge Müdür Yardımcıları ile Gümüşova Hacıkadirler Köyünde de yol incelemelerinde bulunmuştu. Halkın sorularını dinleyen Vali Yılmaz, kavşağa bir an önce ışık yapılacağı sözünü vermişti. Ancak aradan geçen 2 ayda kavşakta hiçbir çalışma yapılmadı.

 



Düzce’nin trafikteki kara noktalarından biri olan Hacıkadirler mevkiinde araçlar kavşağa hızlı giriyor. Yaya sirkülasyonun çok olduğu bölgede bugüne kadar birçok ölümlü ve yaralamalı kazanın meydana gelmesi nedeniyle vatandaşlar karşıya geçerken büyük korku yaşıyor.

Kavşağın bulunduğu bölgedeki Hacıkadirler, Yayakbaşı ve Kahveler Köyü muhtarları, Vali Adnan Yılmaz ve beraberindeki heyetin verdiği sözü tutmasını istiyor.

Devamlı Yapılacak deniyor ama...

Konuyla ilgili birçok kez dilekçe verdiğini söyleyen Hacıkadirler Muhtarı Refik Dikici, “ “tamam yapılacak dendi ama hiçbir icraat yok. Gece gündüz kaza oluyor. Öğrenciler kışın kanaldan çamurdan geçmek zorunda kalıyor.. Defalarca dilekçe verdik ama hiçbir cevap verilmedi. 3 ilçenin arabası bu kavşaktan geçiyor.” diye konuştu. “ Ne bir çalışma var ne de yapılacağına dair bir duyum almadık.” diyen Kahveleryanı Muhtarı Yaşar Paşalı ise “ Ne olacağını bilemiyoruz. Vali bey karayolları bölge yardımcısı milletvekili ve il başkanının yanında söz verdi. Burası nekadar tehlikli görüyorsunuz. Vatandaş ışık olursa daha yavaş girer.” dedi.

Sürekli verilen ancak tutulmayan sözlerden yakınan Yayakbaşı Köyü Muhtarı Ferit Bektaş ise, “Valim derhal yapılacak dedi. Valimizden biran önce verdiği sözü tutmasını istiyoruz. Yapacağına inanıyoruz.”diye konuştu.

3 köy muhtarını biraraya getiren tehlikeli kavşak için hem köy halkı verilen sözlerin tutulmasını bekliyor.

 

Haber: S. KAŞKIR