Kıraat ilminin yaşatılması ve geliştirilmesi, özellikle Kur'an-ı Kerim'in usulüne uygun, doğru ve güzel okunması, kıraat ilmi hakkında bilgi ve beceri sahibi olunması ve vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli bir din hizmeti sunulmasını sağlamak amacıyla düzenlenen “Aşere Takrip-Tayyibe Kursu”nu başarı ile tamamlayan 27 Kurra Hafızın icazet merasimleri 18 Mayıs 2014 Pazar günü Merkez Büyük Camii’nde yapıldı.

 

 


Müftülüğümüzün bünyesinde Aşere Takrib ve Tayyibe Kursu'nda 38 aylık eğitimlerini tamamlayan 27 hafız, kurrâ'lık payesini Reisü'l-kurra Ahmet Aslanlar hocaefendi'nin riyasetinde düzenlenen muhteşem bir merasimle icazetlerini alarak, kurralar silsilesine katıldı.Mehmet Sönmezoğlu ve İbrahim Dayıoğlu hocaefendilerin eğitiminden geçen kurra hafızlar, Merkez Büyük Camiyi dolduran cemaate Kur'an ve kıraatle ilgili öğrendiklerini tilavetle arz etme fırsatı buldu. Aldıkları eğitimle takdir toplayan kurralar, hocalarından da tam not aldı. 

 

 

Sunuculuğunu Şube Müdürü Murat Bakırkaya'nın yaptığı ve İl Müftümüz Selami Emen’in konuşmasıyla başlayan icazet törenine Reisü’l- Kurra Ahmet Aslanlar, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Emniyet ve Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Müftüleri, misafir kurralar, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katılırken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları, Bölge ve Şube Müdürleri ile bazı ilçe belediye başkanları da mesajlarıyla kutladı.

 


Öğle namazı öncesi başlayan törende, misafir kurralar Hasan Kara, Metin Çakar ve Ali Derman Kur’an tilavetinde bulundu. Mezunlarının hatim merasimiyle devam eden törende, Kurs öğretmenleri İbrahim Dayıoğlu ve Mehmet Sönmezoğlu icazetname’yi okudu.

 

 


Hafızın aynı zamanda bir muhafız olduğunu ifade eden İl Müftümüz Selami Emen, açılış konuşmasında; "Hafızlar Kur'an'ın koruyucusudur. Çünkü Kur'an, günümüze iki yolla ulaşmıştır. Bu yollar, yazılı metinler ve hafızlardır.

 

Aşere, takrib ve tayyibe ilimlerini okuyan hafızlar, aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in okunuşunu da önceki nesillerden alarak günümüze ulaştırmaktadırlar. Aşere okuyan ve Takribi tamamlayan kardeşlerimizin ulaştıkları tahsil üniversiteyi bitirecek düzeyde bir tahsildir. O derece anlamlıdır. Bu ilimleri yaşatan ve günümüze ulaştıran hocalarımıza çok şey borçluyuz. Bu bir gönül işidir. Özveri ile yapılacak bir iştir. Bu ilmin canlanmasına katkıda bulunan hocalarımıza ne kadar çok teşekkür etsek azdır. Cenabı Hak hepinizden razı olsun. Allah, Kur’an nurunu üzerimize daim kılsın. Bugün burada büyük bir lütuf yaşıyoruz. Rabbimiz bu aziz milleti İslam’la daim kılsın. Bu başarıların alınmasında emeği geçen hocalarımıza, Aşere, takrib ve tayyibe ilimlerini okuyan hafızlarımıza, bağışçılarımıza, çalışanlarımıza ve katkısı bulunan tüm kardeşlerimize şükranlarımı arz ederim."dedi.


Reisü’l- Kurra Ahmet Aslanlar’ın yaptığı dua, ardından icazetname ve ödül takdimiyle tören sona erdi.
Merasim sonunda misafirlere Düzce Belediyesi tarafından yemek ikram edildi.



İCAZET ALAN HAFIZLARIMIZ


MISIR TARİKİ

1. Mustafa VAROL
2. Mahmut DURMAZ
3. Yakup GÜLBAHAR
4. Nazif ORUÇ
5. Hasan KAHVECİ
6. Mustafa YILMAZ
7. Muhammet YILDIZ
8. Hasan ARSLAN
9. Erdal DİZLEK


İSTANBUL TARİKİ


1. Murat KILIÇ
2. Aydın TÜRKEN
3. Abdullah KÜMBÜLLÜ
4. Bilal PIRNAL
5. İrfan DAŞKIN
6. Sezgin METİN
7. Kadir GÜLBAHAR
8. Murat SAKAL
9. Ramazan ŞAHİN
10. Nusret ÖZENÇ
11. Gafur ZENGİN
12. Abdullatif ERGİN
13. Abdurrahman DEMİRCİ
14. Hasan BAY
15. İrfan AKBAŞ
16. Rıdvan YILDIZ
17. Fikret KART
18. Hasan KARAMEHMETOĞLU