İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Nuri Oğuz yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanının seçim tarihi 10 Ağustos 2014 Pazar günü, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda 24 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacağı hatırlatarak 29 Haziran-9 Temmuz tarihlerinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının kararı olmadan yerleşim yeri adres değişikliği işlemi yapılmayacağını bildirdi. Bu tarih aralığında adres beyanında bulunmak isteyen vatandaşların Müracaatlarının kişilerce bizzat ya da Noterden verilen temsil yetkisini ve bunun kapsamını belirten yazılı belgeyi ibraz edenler kişiler tarafından yapılacağı bildirildi. Oğuz açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

 

“ Özel vekaletname ile başvurulması halinde sadece vekalet veren adına adres beyanında bulunulabilecek. Kişiler Müracaatta bulunurlarken yanlarında muhakkak; elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birini mahallindeki nüfus müdürlüğüne ibraz etmeleri istenecek.. Adres değişikliği için başvuran vatandaşlar; Adres beyan formu ve beraberinde bahse konu belgelerden biriyle nüfus müdürlüğündeki işlemler sonrası ilçe seçim kurulu başkanlığına evrakları teslim etmek için gidecek. İlçe seçim kurulu başkanlığının kararı olmadan adres değişikliği işlemi yapılamayacak. Öğrenci olanlar ise, öğrenim gördükleri yerleşim biriminde oy kullanmak istiyorlarsa, okudukları okul müdürlüğünden o okulun öğrencisi olduklarına dair belge ile yurt müdürlüklerinden de yurtta kaldıklarına ilişkin belgeyi yurtların bağlı bulunduğu nüfus müdürlüklerine bizzat başvuracaklar.”

 

 

Listeler askıya 2 Temmuz’da çıkacak

 

Seçmen Kütüğünün güncelleştirilmesine yönelik muhtarlık bölgesi askı listeleri 02 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat: 08:00’ de askıya çıkacak, 09 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat 17.00’da askıdan indirilecektir, 20 Temmuz 2014 Pazar günü listeler kesinleşecek.

 

Söz konusu 10 Ağustos 2014 Pazar Günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinden dolayı 29 Haziran-09 Temmuz 2014 tarihlerinde (Cumartesi-Pazar günü dahil) tüm İlçe Nüfus Müdürlüklerimizin seçmenlerin adres beyan taleplerini karşılamak için açık tutulacak.

 

Haber; S.KAŞKIR