İnşaat mevsimi olan şu yaz günlerinde yakınında inşaat olan vatandaşların, gelen gürültü yüzünden kapı-pencere açamadığı günler başladı.

Kanunen belirlenmiş olan günler içerisinde çalışması gereken ancak kurallara uymayan inşaat firmaları yüzünden hafta sonu tatilleri zehir olan vatandaşlar, çareyi belediyeye şikayette buluyor.  

Kimi firmalar hafta sonu çalışmak için izin alarak bulundukları mahallelerin sakinlerine gürültü eziyeti çektirirken, kimi belediyeler ise izin vermediği gibi cezai işlem uyguluyor.

Bu doğrultuda vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiren Akçakoca Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar günü olmasına rağmen sabahın erken saatlerinde inşaatında işçi çalıştıran, keser ve çekiç sesinin yanı sıra hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri sürdüren firmalara tutanak tutarak işlem başlattı.

"Ekiplerimiz sürekli denetimde"
Yasak olmasına karşın, kaçak olarak sürdürülen çalışmaların yakalandığı anda gerekli en ağır cezai işleme tabi tutulduğunu belirten Belediye Zabıta Müdürü İsa Mat yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kesinlikle tavizimiz yok. Ekiplerimiz sürekli denetimde. Fırsatçılık yapıp farketmediğimiz durumlarda çalışmasını sürdürenler oluyordur. Ancak gelen şikayetler üzerine anında müdahale edip gerekli yasal prosedürü uyguluyoruz. Uyarıda bulunuyoruz ve çalışmalarını engelliyoruz. Sürdürmeleri halinde de en ağır ceza ne ise onu uyguluyoruz. Kimseye de ayrıcalık yapmıyor ve taviz vermiyoruz."

Haber: C.ÜSTÜNER