Çavuşlar’da alt gelir grubu için yapılan ve bir başlayıp bir duran 448 adet konutta inşaat çalışmaları yeniden başladı.  2010 yılında inşaatı başlayan ve ilk sözleşmeye göre, işin bitim tarihi 4 Eylül 2011 olarak bildirilen konutlarda, kamu tapularının TOKİ’ye devri 8 ay süren bir gecikmeyle yapıldığı için yapı ruhsatı alamayan firma inşaat çalışmalarını durdurdu. TOKİ’ye yapılan uzatma talebinin ardından 8 aylık süre verilirken yeni bitim süresi ise 23 Mayıs 2012 olarak belirlendi. Şu anda 100 işçiyle inşaatlarda çalışmanın yapılacağını bildiren şantiye yetkilileri, 3 ay sonra konutların hak sahiplerine teslim edileceğini kaydetti. Müteahhitin iflas etmesi nedeniyle yarım kaldığı düşünülen ve hak sahiplerinin zamanında teslim edilmediği yönünde tepki gösterdiği konutların gecikmesindeki asıl neden, bazı blokların geoteknik zemin iyileştirilmesinin gerekli görülmesi şeklinde açıklandı. Hava şartlarının uygunluğu ile çalışmaların hızlı bir şekilde başladığı bildirilirken, 3 ay içinde konutların tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceği ifade edildi.

Milletvekili Fevai Arslan incelemede bulundu

Milletvekili Fevai Arslan bugün Çavuşlar’daki inşaat alanına gelerek incelemelerde bulundu. Önce şantiyeyi gezen, daha sonra şantiyede çalışan işçilerle görüşen Arslan, konutlardaki örnek daireyi dolaştı.

Arslan, “Çavuşlar mevkiinde yapılan ve yoksul ailelerimizi ev sahibi yapacak konut projesinde bugün tekrar çalışmalara başlandı. Bize herhangi bir sorun olmadığını ve çalışmaların çok hızlı bir şekilde devam ettiğini söylediler. Evlere girdik baktık güzel daireler olduğunu gördük. Ailelerimizin sorunsuz bir şekilde burada yaşayacağını umut ediyorum. Burası 448 konutun olacağı bir yer . Küçük bir belde gibi olacak. Müteahhit bana 3 ayda tamam bitecek dedi. Ama ben 1 ayda fazladan koyuyorum ve 4 ay diyorum. Binalar bir ay öncede bitebilir bir ay sonrada bitebilir. Arkadaşlarımızı bugün yerinde gördük. Azimle çalışıyorlar. Hava şartları nedeniyle belli bir süre çalışma yapamadılar. Ama yaz aylarına girdik daha hızlı bir şekilde evleri tamamlayacaklardır.” Dedi.
Kiremitocağı prefabrikerinde oturan ve bu  konutlarda evi olanların da mağdur olmamaları için çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Arslan, “Biz orada hiçbir insanın mağdur olmasını istemiyoruz. Bu nedenle de buradaki çalışmaları önemsiyoruz.” Dedi.

 Haber; H: İŞCAN