Asar Deresi üzerinde bulunan 8 köprünün ihalesinin aylar önce yapıldığı söylenmişti. Ama köprülerle ilgili şuana kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Şehir içi trafiğini bir nebze olsun rahatlatacağı düşünülen ve yapılması için büyük çaba sarf edilen Asar Deresi üzerindeki köprülerin ihalesinin daha önce yapıldığı ifade edilmişti.

Ancak ihalesi yapıldı denilen köprüler ile ilgili hala herhangi bir çalışma yapılmadı. Devlet Su İşleri tarafından Asar Deresi üzerinde bulunan köprülerin yerine daha geniş ve araç trafiğini rahatlatacak köprülerin yapılması için aylar önce ihale yapıldığı ve hatta ihalenin toplam maliyetinin 19 milyon TL olduğu ifade edilmişti.

Ama denilen tarihin üzerinden aylar geçmesine rağmen köprülerle ilgili hiçbir çalışma yapılmaması dikkat çekti. DSİ Düzce İl Müdürü Beşir Özcan daha önce çalışmanın yapılacağını ve köprülerin ihalede olduğunu ifade etmişti.

Bunun yanı sıra ıslah çalışmaları kapsamında DSİ, Asar Deresinin bir kısmı ıslah etmişti derenin zemini taşla örülerek deredeki pisliğin önüne geçilmişti. Fakat derenin Çay Mahallesi’nde kalan kısmında bir çalışma yapılmamıştı. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde bu bölgede bir çalışma yapılmıştı.

Fakat derenin içerisine bakıldığında derenin çöp ve pislik içerisinde olduğu görülüyor. Bazı bölgelerde pis kokuların da hâkim olduğu dere kenarında insanlar durumdan şikayet ediyor.

Haber; R. BAL