Deprem riskli olan arazilerin yerleşime açarken insanların riskli topraklara binalar yapmaya itiliyor. Yerleşim planlarının ve arazi analizlerini doğru yapılması gerektiğini söyleyen Şenol Can, yapılar yapılırken zemin bilgisi yapılarak projelendirilmesi lazım dedi.

Şenol Can, “Bataklıkları alüvyon zeminleri imara açarken verimli tarım topraklarını gözden çıkartmakla kalmıyor insanları riskli zeminlerde yapı yapmaya özendirriken hangi risklerle karşı karşıya olduklarını anlatmadan planlar yapıyoruz.” Dedi.

Şenol Can, dar gelirli ve yoksul ailelerin barınması için yapılan TOKİ binalarının depreme uygun yapılar olmadığını ve kat artışlarının yapılarak vatandaşların riske sokulduğunu söyledi.
Şenol Can, “Düzce de dar gelirli ve yoksullara konut yapmak amacı ile konut yapma maksatlı şehrimize giren TOKİ Kaynaşlı ilçesinde 7 kata imza attığı gibi Çilimli ilçesinde de yeni yapacağı konutları çok katlı planlamakta… Üstelik TOKİ konutları yapı denetimi dışında olduğu gibi son yaptığı konutların nasıl yapıldığının kurum tarafından denetlediği de bizce şüphelidir…” dedi. 




Haber: G. KARDUZ