1 yılda değişen bir şey yok sözler de aynı, atıl otelin vaziyeti de...Gölyaka'nın Hacıyakup Köyü'nde termal otel olarak büyük paralar harcanarak yapılan ancak bir süre sonra iş yapamaz duruma gelen Eftenia Otel'in Düzce'ye rehabilitasyon merkezi olarak kazandırılması konusunda bir arpa boy alınamadığı bir kez daha ortaya çıktı.


Eftenia Otel’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devri konusu 1 yıldır karar aşamasında. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan’ın geçtiğimiz yıl partisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği panele katılmak üzere Düzce’ye gelmesi konuyu yeniden gündeme getirmişti.


Gündeme alacağım demişti


Otelin akıbetiyle ilgili bilgi almak istediğimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, yıllardır atıl durumda kalan otel için bakanlığın hazırladığı raporla ilgili kendisinin bilgisinin olmadığını belirtmişti. Hazırlanan raporla ilgili olarak Asan, Ankara’ya döndüğünde gündeme alarak bir bilgi vereceğini söylemişti. Yine AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da bakan yardımcısını konuyla ilgili bilgilendireceklerini dile getirmişti.


Aradan geçen bir yılda Bakan Yardımcısı Aşkın Aşan bir kez daha Düzce’ye geldi. Yolu bu kez Eftenia Otel'in olduğu Gölyaka tarafına düştü ancak bakan yardımcısı oteli es geçerek Toptepe’deki kahvaltının ardından Aydınpınar Köyü'ndeki toplantıya katıldı. Toplantı öncesi bir kez daha aynı sorunun sorulduğu Asan’ın verdiği cevap ise değişmedi.


Asan, “Takip ediyoruz. Çok güzel bir mekan. Diğer bakanlıklarla birlikte rehabilitasyon konusunda bu çalışmayı çok yakından takip ediyoruz. Gelişmeleri an ve an duyururuz.” dedi.


“Oteli gördünüz mü?” sorusuna ise Bakan Aşçı “Görmediğim için bir şey söyleyemem.” derken Bakan Müşaviri Ayşe Keşir, “Bürokratlarımız çalışıyor sayın bakanım…” şeklinde konuşmayı sonlandırdı.

 

Haber;S.Kaşkır