Gümüşova’da yaşayan üç genç, Halep’teki mazlumlar için başlattığı yardım kampanyasıyla yakın çevrelerinden topladıkları temel yaşam malzemelerini Hatay’a giderek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesine giden Fatih Mercan, Fahrettin Atar ve Kemal Çalışkan, toplandıkları gıda, giyim ve barınma malzemelerini İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından koruma altına alınan 40 yetim çocuğa teslim etti.
İHH’da görevli Düzceli yöneticilerle görüşen gençler, bölgede insanlık dramının yaşandığına şahitlik ederek savaş mağdurlarına destek olmak isteyen yardımseverlere, “Çocuk montu, çorap, kazak, temizlik malzemeleri, çocuk bezi, atkı, eldiven bebe bisküvisi, mama ve battaniye ihtiyaç var.” diyerek seslendi. 
Halep’te yaşanan bombardımanda anne babalarını kaybeden çocukların yüzlerini bir nebze güldürmek isteyen üç genç, Cilvegözü Sınır Kapısı ve hastaneleri ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Gençler, İHH’nın çocuklar için kurduğu çadır köylerinde 1500 yetim çocuğa destek olduğunu belirterek gönülden çalışanlara destek oldu.