Eskiden vatandaşların ilgi odağında olan Düzce -Akçakoca D-655 Karayolu üzerindeki şifalı suyun eski halinden eser kalmadı. Şifalı Su Mevkii olarak da bilinen bu yerde, eskiden yolcular yorgunluğunu yeşillikler arasında atar, şifalı olduğuna inanılan sudan alabilmek için dururlardı. Tamamen kireçsiz, asidikliği yüksek bir su olan Akçakoca Şifalı sudan almak için çevre illerden dahi gelen olurken, şimdi hem çeşmelerin hem de orman içi oturma alanlarının bulunduğu bölge çöplük içinde.

 



Düzce'den Akçakoca'ya gelirken 17'inci kilometrede hemen yol kenarında bulunan Şifalı Su ve Ormaniçi Dinlenme Tesisleri karayolu çalışmalarının ardından atıl durumda kaldı.



Ormaniçi Dinlenme Tesislerindeki  yol yorgunluğunu atmak için yapılan kamelyaların hali içler acısı. Tahtaları kırılan kamelyaların yanısıra, eskiden sürekli suların aktığı değirmenlerden de eser kalmamış. Vatandaşlar da şifalı olduğuna inanılan suyu ve doğal güzellikleri ile Düzce'de önemli bir turistlik mekan olan Şifalı suyun yeniden eski canlılığının kazandırılması gerektiği görüşünde.



Şifalı suyun son durumu hakkında geçtiğimiz ocak ayında İl Genel Meclisi de bir rapor hazırlamış ve çeşmelerin İl Özel İdaresi ve vatandaş işbirliği ile yenilenmesi görüşülmüştü.

Haber: S. KAŞKIR