Son zamanlarda İsrail’in Filistin’e uyguladığı şiddet politikası konuşulurken AK Parti 24. Dönem Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın daveti üzerine 1996 yılından bu güne kadar Filistin İslami Direniş Hareketi’nin Siyasi Büro Şefi olarak görev yapan Halid Meşal, Düzce’yi ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ı ziyarete geldi.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Meşal, Türkiye’nin Filistin halkı için çok önemli bir değere sahip olduğunu belirterek 24 Haziran’da yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a şükran borçları olduğunu söyledi.

"Türkiye, Filistin meselesinde çok daha fazla rol alıp, önemli işler yapacaktır"
Meşal, açıklamasında ayrıca şu ifadelere verdi:

“Öncelikle Belediye Başkanımıza ve bizi misafir olarak çağıran İbrahim Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Türkiye çok önemli, Türkiye halkı çok önemli, Türkiye bizim için de büyük önem taşıyor. Türkiye şu anda siyasi olarak bir örnek teşkil ediyor. Türkiye, ekonomik, siyasi ve diğer konularda bize bir örnek teşkil ediyor. Bu seçimlere Filistin halkı da çok önem vermişti. Özellikle İslam dünyası, Arap dünyası ve özellikle Filistin bu seçim sonucundan dolayı çok mutlu oldu. Türk halkına böyle derin bir demokrasi örneği gösterdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Bu seçim sonuçları elbette Sayın Erdoğan’a ve arkadaşlarına hayırlı olur. Biz inanıyoruz ki bu sonuçla Türkiye’yle ilişkilerimiz çok daha iyi olacak. İnşallah Türkiye, Filistin meselesinde çok daha fazla rol alıp, önemli işler yapacaktır.”



"Yeni dönem Filistin halkının haklarını savunmak için çok önemlidir"
Seçimlerin ardından yeni Türkiye’nin kendilerine ciddi oranda destek vermeye devam edeceklerine inançlarının sonsuz olduğunu kaydeden Meşal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Filistin ve Kudüs meselesi genel olarak bugüne kadar hiç olmadığı gibi çok büyük tehdit ve zorluklar içerisindedir. Bu yapılan 100 yıllık anlaşmanın bitmesine yakın Filistin meselesini ortadan kaldırmak için yapılıyor. Filistin halkını bitirmek için yapılan bir çalışmadır. Buradaki hedefleri en önemli olarak Kudüs’dür. Müslümanların oraya dönüş amaçlarını tamamen bitirmek için yapılmış bir harekettir. Buradaki asıl üzerinde durulması gereken şey, gerçekten hür bir Filistin meselesinin varlığının bilinmesi gerektiğidir. Tabi burada Gazze çok önemli. Gazze 12 yıldır muhafaza altındadır. İnsanlar orada çok zor durumdadır. Gazze’de uygulanan ambargonun kaldırılması meselesi çok önemlidir. Yeni Türkiye’nin bu konuda duruşu, hareketleri bizim için çok önemlidir. Filistin halkı Kudüs’ü bırakmayacaktır. İnşallah Gazze’deki ambargoyu da bu direniş engelleyecektir. Yeni dönem Filistin halkının haklarını savunmak için çok önemlidir.”

"Halkımız bu nedenle Türk bayrağı taşımaya devam edecektir"
Son 3 aydır İsrail’in Gazze’ye yaptığı insanlık dışı baskı konusuna da değinen Meşal, son olarak şunları kaydetti:

“Gazze’deki durum iki açıdan çok önemli. Gazze ambargoya karşı çok büyük bir direniş yapmaktadır. Kendi halklarının özgürlüğü için mücadele etmektedir. On iki yıldır orada mücadele eden halkın direnişidir bu. İşgal gücü, Gazze’deki direnişi ortadan kaldırabilir miyiz? Onların önderlerini ortadan kaldıra bilir miyiz? diyerek hareket etmektedirler. Buna yaptığımız mücadele ile izin vermeyeceğiz. Gazze halkı üç aydır geri dönüş hakları için mücadele etmektedir. İsrail halkı çok sayıda vatandaşımızı bu yüzden katletmektedir. Halkımız bu direnişi ile onların hedeflerine izin vermedi. Bu süreçte Türkiye hem bugün hem geçmişte Filistin halkına çok ciddi destek vermiştir. Şu günlerde Filistin’de birçok yaralı Türkiye’ye gelmektedir. Türkiye’nin almış olduğu siyasi konum, bir vefa göstergesidir. Halkımız bu nedenle Türk bayrağı taşımaya devam edecektir.“



Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirirken Başkan Ay, Meşal’e yazılı tablo, Meşal ise Mescid-i Aksa’dan bir parçanın yer aldığı tablo hediye etti.
 

Haber: M.AYDIN