Müslümanlar için önemli gün ve gecelerle Ramazan ayının da içinde bulunduğu üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla, Düzceliler camileri doldurdu.Üç aylara ulaşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, Cedidiye Camisi'nde düzenlenen kandil programına da büyük ilgi gösterdi. Çoluk çocuk camilere akın eden vatandaşlar, yer bulamayınca namazlarını bahçede kıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif ve duaların okunmasının ardından kılınan yatsı namazıyla sona erdi. Öncü Tv'de Cedidiye'deki Kandil programını camiye gidemeyen vatandaşlar için canlı olarak verdi. Aileleriyle kandili idrak eden vatandaşlar, günahlarının affı ve dileklerinin kabulü için dua etti. Cami çıkışında, vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Koçyazı'da gelenek bozulmadı

Koçyazı Mahallesi'nde 104 yıldık kandil geleneği bu yılda devam etti. Kandil günü Akşam Namazını Koçyazı Mahallesi Camii'nde kılan mahalle halkı, ardından evlerinden getirdiği pilav, tavuk, et ve ayranlar cemaate ikram edildi. Sofralara dağıtılan yemeklerle oruçlu olanlar oruçlarını açarken bir yandan da akşam yemeği yendi.
Akşam namazından sonra mahalleli tarafından sunulan yemeklerin ardından, Koçyazı camiinde camide Regaip Kandili dolayısıyla mevlid programı düzenlendi. 

Haber: S. KAŞKIR