Sokak köpekleri ile ilgili şikayetler bitmek bilmiyor.  Vatandaşlar sık sık medya aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışıyor ancak yetkililer suskunluğunu koruyor.

Belediye kanunları gerekçe gösteriyor… Neler yapılabilir, çözüm yolları var mı, çözüm örnekleri var mı ne bir inceleme ne de bir araştırma yok.  Biz haber yapmaktan vatandaş şikayet etmekten yoruldu. Vatandaşlar, hemen hemen her gün haber merkezimize ulaşarak haber yapılmasını istiyor. İşte bunun son örneği, sokak köpeklerinin en çok olduğu bölgelerden biri olan Kalıcı konutlarda oturan bir vatandaş, çektiği fotoğrafları haber merkezimize yollayarak sitem dolu bir mesaj iletti. İşte o vatandaşın sitemi:

“Kalıcı Konutlardaki evlerimizde eşlerimiz çocuklarımız esir gibi yaşıyor. En doğal hakkı olan dışarıya çıkmaya gezmeye korkuyorlar ve geceleri köpeklerin kavgalarından havlamalarından inanın uyuyamıyoruz. Allah korkusu var, zehirleyip öldüremiyoruz da… Lütfen konuyu haber yapar mısınız ayrıca bu köpeklerin bazılarını barınaktan bırakıldığını görenler var. Belediye başkanının evinin önünde bu manzarayı bulabilirler mi acaba?”

HABER;S.KAŞKIR