Göreve geldiği ilk günlerde yıllarca sözleşme yenilenerek mevcut işletmecilerine verilen İnönü ve Avni Akyol parkları için yapılan ilk ihaleyi iptal eden Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, parklarda vatandaş odaklı yeni düzenlemeler yapılacağını açıklamıştı.

24 Mayıs'ta yapılan yeni park ihaleleri öncesi, İnönü ve Avni Akyol'da çalışmalara başlayan belediye ekipleri, etraftaki demir çitleri kaldırmış ve parklarda yeni oturma alanları oluşturmuştu. İhale şartnamesinde de vatandaşların parklardan daha fazla yararlanmasına dönük maddeler ekleneceğini açıklayan Başkan Dursun Ay'ın talimatıyla yıllarca ticari kaygıyla hizmet verilen parklarda yenilikler devam ediyor.

Şehrin merkezinde ve yeşil alan içinde bulunan Avni Akyol Parkı içinde yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında alanın büyük bir bölümü park adına yakışır şekilde yapılandırıldı.

Park çevresine dinlenme gruplarının yerleştirilmesinin ardından Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince belirlenen alanda alt yapı ve kauçuk döşeme işlemi yapılarak çocuk oyun grubu oluşturuldu. Alana monte edilen çocuk oyun grupları aileler ve çocuklardan büyük beğeni aldı.

Haber: C.ÜSTÜNER