Türkiye’nin ilk sakin şehri seçilenSeferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Belediye Başkanlığı'nın davetlisi olarak geldiği Akçakoca’da sakin şehir konulu bir sunum yaptı.
Akçakoca Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen sunuma  ilgi büyüktü. Katılımcıların büyük bir ilgiyle takip ettikleri programda ilk olarak ATSO'nun hazırladığı bir Akçakoca tanıtım filmi izlendi.
Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, sunum öncesi yaptığı konuşmada,  3 yıllık görev süresinde ilçede yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmaları içeren bir konuşma gerçekleştirdi.  Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, Sakin Şehrin ne olduğu, neleri amaçladığı ve kriterlerinin ne olduğunu  içeren bir konuşma yaptı.

Soyer, Akçakoca'nın "Sakin şehir" statüsüne geçmesi için gerekli kriterlerin birçoğunu doğal olarak taşıdığını söylerken, "Başkan bu konuda bir çok çalışmayı sürdürüyor. Önemli olan,  bu kentin sahibi sizlerin, başta olmak üzere tüm toplum ve yöneticiler tarafından benimsenmesi ,desteklenmesi " dedi.

Haber; H. İŞCAN