Projeye 1 viyadük ve 1 tünel eklendi
Yığılcalılar’ın merakla beklediği Yığılca-Düzce karayolunda çalışmalar nihayet başladı. Geçen sonbaharda yüklenici firma tarafından başlanan yol çalışmalarına kış mevsiminin araya girmesi sebebiyle ara verilmişti. Verilen bu arada yolun mevcut projesinde düzeltmeler yapıldı ve 1 viyadük ile 1 tünel eklemesi yapıldı. Bugün tekrar başlayan çalışmalarla birlikte aralıksız bir çalışma temposuyla Yığılca-Düzce karayolunun tamamlanması planlanıyor. Yine bu yolla birlikte çalışmaları paralel yürütülecek olan Yığılca-Alaplı karayolunda da Karayolları Genel Müdürlüğü’nün istimlak çalışmaları netleşmeye başladı. Tüm altyapıların tamamlanmasıyla birlikte Yığılca için hem Düzce hem de Alaplı yolunda yoğun bir mesai başladı.

“Amacımız kısa sürede bu yolumuzu tamamlamak”
Çalışmaların başlaması dolayısıyla yolda incelemelerde bulunan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit yaptığı değerlendirmede, "Nihayet yol çalışmalarımıza bugün itibari ile başladık. Sonbaharda başlayan çalışmalar kış sezonunun araya girmesi ile duraklamıştı. Bahar ayının gelmesi ile birlikte çalışmalarımız duraksız devam edecek. Yine mevcut projemizde iyileştirmeler yapıldı. Üç adet viyadük olan projemize bir adet daha viyadük ve bir adet de tünel eklemesi yapıldı. Yığılca yolumuzda yoğun bir çalışma olacak. Amacımız kısa sürede bu yolumuzu tamamlamak. Yolumuzu bitirdiğimiz an Yığılca-Düzce arası 15-20 dakikaya düşecek.” dedi.

Yığılca-Alaplı ile arası 20 dakikaya düşecek
Yine Yığılca-Alaplı yolunda da çalışmalarda son aşamaya geldiklerini kaydeden Başkan Yiğit, “İstimlak çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu işlerinde tamamlanması ile birlikte Alaplı yolumuzda da çalışmalarımız başlayacak ve kısa zamanda tamamlanacak. Bu yolumuzun da bitmesi ile birlikte ilçemizin Alaplı ile arası 20 dakikaya düşecek. Nihayet Yığılca'mız Düzce'nin denize açılan ikinci kapısı olacak. Projelerimizin her zaman olduğu gibi takipçisiyiz. Bugün ilçemiz için tarihi bir gün.” diye konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER