ÖZLENEN İFTAR

İşadamı Sadık Dik, Yığılca Kaymakamlığı ve Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği'nin işbirliğinde Yığılca Aksaklar Köyü'nde büyük bir iftar programı düzenledi. İftara Vali Adnan Yılmaz, Milletvekili İbrahim Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve protokol üyeleri katıldı. İftardan önce Kur'an Kursu öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi. Kur'an ziyafetinin ardından çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Ardından bir konuşma yapan Vali Adnan Yılmaz, Ramazan ayının bereket ayı olduğunu söyleyerek, “Ramazan ayı kardeşliğin pekiştiği, rahmetin yağdığı bir ay, bu günler hayırda yarışıldığı günler, komşuluğun unutulmadığı günler” dedi.

 



Vali Adnan Yılmaz, “Bizi Yığılca'nın Aksaklar Köyü'nde buluşturan, bu coşkuyu, bu bereketi, bereket ayında sizlerle paylaştığımız için, bizlerle olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Burayı şenlendirdiğiniz için sofrayı bizimle paylaştığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu köy ormanların arasında bir cennet. Bu sofrayı bize hazırlayan emeği geçen herkese tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 



İftara katılan Milletvekili İbrahim Korkmaz da programı düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür etti. Köyde yaşanan sorunlar ve halkın ihtiyaçlarına vurgu yapan Korkmaz, “Gönül isterdi ki sizlerle daha çok vakit geçirelim. Sizin ihtiyaçlarınızı dinlemek için buralara geleceğiz” dedi.

 



KAYMAKAM'DAN MÜJDE

 



Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan ise devlet ve milletin iftarda olduğunu ve bir gönül birlikteliği olduğunu söyledi. Özcan, “Yığılca halkı için neler yapabileceğimizi tartışıyoruz. Ekonomik seviyeyi yükseltmek ve ekmek kapısı açmak için çalışıyoruz. Burada orman vasfını yitirmiş araziler var, işletilse tarım ürünü elde edip ekonomik gelir sağlayabilecek araziler. Bunları ekonomik durumu kötü olanlara, ihtiyaç sahiplerine vermeyi tartıştık. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda valimizde bizimle aynı düşünüyor” dedi. Kaymakam Özcan ayrıca iftar programında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 



İftar programının düzenleyicisi konumunda olan Sadık Dik ise programa bir anda karar verdiklerini ve bundan sonra devam edeceğini söyledi.

 



“İFTAR AMACINA ULAŞTI"

 



Dik, “Sayın valimiz Yığılca'nın bir köyünde iftar verelim dedi bende kabul ettim. Birkaç bin kişilik düşünüyorduk ve o hedefe ulaştık. Organizasyonu bu köyde yapmaktan çok mutluyum umarım bu diğer arkadaşlara örnek olur, onlar da bu şekilde iftarlar verir. Bunun devam etmesi lazım. Bu köyün durumu gerçekten çok zor. Buranın gelip görülmesi lazım, yardım edilmesi lazım. Zannedersem iftar amacına ulaştı” dedi.

ÖRNEK TEŞKİL EDECEK İFTAR 

Yığılca Aksaklar Köyü'nde binlerce vatandaşa verilen iftar örnek de teşkil ediyor. Her Ramazan ayında kurumların kendi içerisinde gerçekleştirdiği ve sadece protokolü davet ettiği iftarların yerine desteğe ihtiyacı olan yerlerde verilecek iftarların nasıl amacına ulaştığımın en güzel örneği Aksaklar Köyü'nde yaşandı.

YIĞILCA'DA ZOR YAŞAM

 



Düzce'nin merkeze en uzak ilçesi olması nedeniyle ekonomik anlamda en geri kalan ve buna bağlı olarak gelişmenin çok yavaş ilerlediği Yığılca'da binlerce kişiyi buluşturan iftar birlik ve kaynaşmayı da sağladı. Yapılan konuşmalarda Yığılca'nın gelişmesi adına kafa yorulduğu vurgulanırken halkın ekonomik refaha kavuşması için yeni yollar arandığı dillendirildi. İlçede sanayinin olmaması nedeniyle tarım ve hayvancılığın geçim kaynağı olduğu ilçenin özellikle kırsal kesimlerinde halk, zor şartlarda geçinmeye çalışıyor. Onlarca aile ferdinin küçücük bir evde yaşamaya çalıştığı Yığılca'da aile planlaması, eğitim ve sağlık konularına daha fazla önem verilmesi gerektiği görülüyor.


HALKLA İÇ İÇE İFTAR

Belli kişilerin davet edildiği halktan kopuk iftar programları yerine halkla iç içe, masa olmadan, protokolün de bağdaş kurup oturduğu Aksaklar Köyü iftarı Yığılcalılar'ı çok büyük bir sofrada buluşturdu. Bu anlamda da örnek bir iftar olan Yığılca Aksaklar Köyü iftarı protokol ve halkın yakın ilişkiler kurmasını sağladı. Yere bağdaş kurup iftar açan vali ile elinde ekmeği ile ayakta iftarını açan cumhuriyet başsavcısını gören halk uzun yemek sırasına dahi aldırış etmedi. İftardan yaklaşık 40 dakika sonraya kadar devam eden yemek sırası, bu manzarayı gören halkın tepkisini çekmedi.

 

 



İftar programından sonra vatandaşlar ile bir süre sohbet eden Vali Adnan Yılmaz daha sonra Yığılca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı olarak faaliyette bulunan Sosyal Market ve Yığılca Hanım Evi'nde incelemelerde bulundu.

 

Haber: M. YILMAZ