Geçtiğimiz haftalarda bazı kuruluşlar tarafından basına uygulanan sansürün ne derece doğru olduğunu, bugün basının özgürlüğünün 106. yılında halka sorduk. Mikrofon uzattığımız herkes, Düzce için önemli kararlar alacak olan toplantıların basına kapatılmaması gerektiğini ve uygulanan bu davranışı doğru bulmadığını söyleyerek halktan neler saklandığını sordular.


Bir vatandaş, " Bu gibi toplantılar açık görüşülmeli, gizli kapaklı ne görüşülür ki?" diye sordu. Başka bir vatandaş, " Basına karşı kapatıldıysa doğru bir davranış değildir mutlaka. Kapalı toplumlarda olur. Herşey şeffaf olmalı. Basından saklanan bişeyler mi var. Basına kapattıklarına göre halktan saklanan birşeyler var demektir. Ben şimdi konuşuyosam herkes dinlesin bir sıkıntı yok ama mikrofondan kaçıyorsam eğer bir sıkıntı vardır" ifadelerini kullandı.


Basının dışarı çıkarılmasını yanlış bulan bir başka vatandaş ise, " Hoş bir uygulama olmamış, basın insanların iletişimi ve birbiriyle etkileşimini sağlayan en önemli faktör. O da yasaklanacak veya engellenecek olursa insanların fikir hürriyetine de sıkıntı vermiş olur ben öyle düşünüyorum" şeklinde konuştu.



Mikrofon uzattığımız bütün vatandaşlardan aynı cevabı almamız da biz yorum yapmadan gerçekleri ve olması gerekeni gözler önüne seriyor.

 

Haber;E.Tınaz