Düzce Üniversitesi hamsi festivali ile coştu... Üniversite tarafından öğrenciler için hayata geçirilen festivalde eğlenceli anlar yaşandı.  

Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi’nde yapılan “Hamsi Festivali”, öğretim görevliler, öğrenciler hatta yabancı uyruklu öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Binlerce öğrencinin katıldığı festivalde üniversite tarafından kış aylarının vazgeçilmezi olan yaklaşık 500 kilogram hamsi, ekmek ve içecek dağıtıldı.



Düzce üniversitesi Rize Kültür Tanıtma ve Yaşatma Topluluğu’nun da horon oyunu ile destek verdiği festivalde soğuk havaya aldırmayan öğrenciler çektikleri horon eşliğinde ısındı.




“Herkesin keyfi yerinde”
Horondan çıkan ve mikrofon uzattığımız Düzce Üniversitesi Rize Kültür Tanıtma ve Yaşatma Topluluğu Başkanı Hızır Şeremet, şöyle konuştu:

“Bugün okulumuz hamsi festivalini düzenledi. Çok da güzel bir katılım oldu. Herkesin keyfi yerinde. Bir de horon kemençe etkinliği yapalım dedik. Horonumuzu da oynadık. 15 kişi ile başladığımız horon halkamız 45-50 kişiye ulaştı. Güzel bir etkinlik oldu, kaynaştık. Şimdiye kadar bin kişiye yakın hamsi dağıtılmış.”

Haber: Ö. YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ 

İOS için TIKLAYINIZ