Cumayeri'nin Dokuzdeğirmen Köyü'nün Melen Çayı'yla birlikte "Rafting"de iyi bir konumda olduğunu tüm Türkiye öğrenmiş gibi görünüyor... Dokuzdeğirmen Köyü'nün yaklaşık 5 km. yakınındaki Harmankaya köyü de keşfedilmeyi bekliyor.   Harmankaya köyünde yaşayan Osman Lokman Geçer'in, dağ yamacında bulunan evinin bahçesinde 7 metre yüksekliğine atık ahşap malzemelerden yaptığı 8 metrekarelik terasın eşsiz manzarası büyülüyor... Melen Çayı’nın rafting turları sebebiyle renkli görüntüler oluşturması ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir manzara sunmasından etkilenen Geçer, ağabeyinin de desteğiyle iki haftada tasarladığı çalışmaya destek bekliyor.


Bu noktadan manzara seyretmenin ayrı bir keyif olduğunu anlatan Geçer, “Özel bir malzeme kullanmadık. Köyümüzde bulduğumuz atık ahşaplardan faydalandık, çok da güzel oldu. Merdivenle çıktığımız balkondan Melen Çayı’nı ve yeşilin her tonunun görülebildiği manzarayı çayımızı yudumlayarak izlemek büyük keyif... Yoldan geçenler bizi burada gördüklerinde çok şaşırıyorlar” dedi.


Kendi çabalarıyla yaptığı terastan seslenen Geçer,  "çok uzaklara gitmesinler, bölgemiz müthiş" diyerek ziyaretçilere çağrıda bulundu. "Hafta sonu nereye gitsem" diyenlere alternatif olma potansiyeline sahip Harmankaya için Geçer, yetkililerin harekete geçmesini istedi.