Düzce Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu hasat şenliği Gölyaka Hacıyakup Köyü’nde gerçekleştirildi. Düzce genelinde tıbbi ve aromatik bitki yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde ilk hasadın gerçekleştirildiği programa Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Ayfer Yılmaz, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar,  Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları İlhan Genç ve İdris Şahin, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Halil İbrahim Uğraş, öğretim elemanları ve vatandaşlar katıldı.



Programda konuşan Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, ihtisaslaşma çalışmaları için Gölyaka'nın seçilmesi dolayısıyla gurur duyduğunu dillendirdi. Çalışmaların hem gelir sağlayacağını hem de sağlık dağıtacağını kaydeden Akbulut, katkı sağlayanlara başarılar diledi.



Programda bir konuşma gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, çok değerli bir günde bir araya geldiklerini dile getirerek Hasat Şenliği'nin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesinde desteklenen 5 üniversite arasına seçildiklerini belirten Rektör Çakar, özel olarak tahsis edilen bütçeye ve insan kaynağına sahip olduklarına dikkat çekti.



Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Halil İbrahim Uğraş ise, ihtisaslaşma çalışmalarında şu ana kadar gelinen nokta hakkında bilgiler paylaştı. Çevre alanında tarımsal atıkların endüstriye geri kazanımı, sağlık alanında ise sağlık turizmi çatısı altında geleneksel ve tamamlayıcı tıbbı, stratejik alan olarak belirlediklerini söyledi.



Programın devamında, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve protokol üyeleri tarafından Düzce Üniversitesi'nin ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında ekimi yapılan Salvia Officinalis (Tıbbi Adaçayı) bitkisinin hasadı gerçekleştirildi.



Haber: M. AYDIN