Düzce'de bir durup bir başlaması nedeniyle yapımı yılan hikayesine dönen projelerden biri olan 300 yataklı devlet hastanesinde tekrar başlayan çalışmalar bugün AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu tarafından incelendi.

Aziziye Mahallesinde yapımına 2010 yılında başlanan ancak müteahhit noktasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle sık sık inşaatı duran devlet hastanesinin büyük bir bölümü tamamlanmayı bekliyor. Bundan bir kaç ay öncesine kadar paralarını alamayan işçilerin eylem ve iş bırakmaları ile gündeme gelen hastanede müteahhit değişikliğine gidilmesi ile çalışmalar tekrar başladı. Yeni ihale öncesine kadar yüzde 10 seviyelerinde olan inşaat tekrar başlayan çalışmalarda yüzde 15 seviyelerine çıkarken AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, son durumu yerinde görmek ve müteahhit firma yetkililerinden bilgi almak üzere bugün inşaat alanındaydı.

İnşaat gezdikten sonra basına açıklamalarda bulunan Kaşıkoğlu, "Hastane inşaatında her şeyin planlandığı gibi gidiyor olmasının sevincini yaşıyoruz, hastane inşaatı 2015'in Eylül ayında bitecek. Ödenekte problem yok, firmada problem yok. Yetkili firmamız, inşaatın tahmin edilenden daha önce bitebileceğini belirtti." dedi.

Kaşıkoğlu, yapımı süren hastanenin akıllı hastane olarak tabir edilen, sabah 08:00'dan akşam 18:00'a kadar teknisyenlerle, akşam 18:00'dan sabah 08:00'a kadar ise kendi kendini idare edebilecek bir hastane olduğunu vurguladı.



HABER: E.TINAZ