Aziziye Mahallesindeki Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin önünde bilindik manzara yeniden kendini gösterdi. Simitçisinden meyvecisine bir çok seyyar satıcının tezgah açması nedeniyle adeta pazaryerini andıran hastane çevresindeki görüntü kirliliği bir vatandaş tarafından görüntülendi.

Bir hafta önce "Hastane önü pazaryerine döndü!" başlığı ile verdiğimiz ve vatandaşların tepkisini içeren haber sonrasında harekete geçen Düzce Belediyesi zabıta ekipleri, hastane önünde artan seyyar satıcılara satış izni vermemiş, tezgahların açılmasına engel olmuştu.



Hastanenin önündeki düzenleme çalışmasının ardından aynı tablo yeniden ortaya çıktı. Bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntüde seyyar satıcıların poliklinik ile hastane girişlerine aynı şekilde tezgah kurarak satış yapmaya devam ettiği görüldü.

Hastane çevresinin şimdiki hali






Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkililerinin seyyar satıcıların hastane önünde izinsiz satış yapılmasının yasak olduğunu hatırlatarak, “Bu konuda daha önceden de satıcılar uyarılmıştı. Buna rağmen yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapıyoruz. Belediye Zabıta Müdürlüğü olarak halkımızın sağlığını tehdit eden hijyenik şartlarda satış yapmayan tüm unsurların ortadan kaldırılması için başlattığımız çalışmalar devam edecektir." Şeklinde yaptığı açıklamasına karşın söz konusu durumun değişmediği bir kez daha gözler önüne serildi.

Park sorunu devam ediyor

Öte yandan emniyet ekiplerinin park yapılmasının yasak olduğu hastane önünde sık sık yaptığı uygulamalara karşın vatandaşların araçlarını aynı şekilde park etmeye devam ettiği görüldü. Sürücülerin yol kenarı olduğu düşüncesiyle yolla aynı seviyede olan kaldırıma araçlarını park etmeleri kural ihlali olduğu için görevini yapan vatandaşla trafik ekipleri arasında anlaşmazlıklara neden oluyor. Gün boyunca çok kez yaşanan durum nedeniyle çekicilerin biri gidip biri gelirken ekiplerin yetişmekte zorlandığı öğrenildi.