Yapılacağı yer ile ilgili olarak kamuoyunda uzun tartışmalar yaşanan fidanlık arazisine yapılacak hastane projesi ile ilgili hala herhangi bir gelişme yok.

 Bilindiği gibi hastanenin Yenikent başta olmak üzere çeşitli yerlere yapımı gündeme gelmiş hatta bu konu nedeniyle eski Vali Ercan Topaca ile Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu arasında yaşanan gerginlik, atanmışlar mı, seçilmişler mi polemiğini beraberinde getirmişti.

Düzce merkezde yapılmasının vatandaşların kolay ulaşımını bakımından önemli olduğunu belirten Kaşıkoğlu, hastanenin yerinin belli olduğunu ve fidanlığa yapılacağını net bir şekilde ifade etmiş, hastane inşaatını TOKİ’nin üstleneceğini açıklamıştı.

Toplu Konut İdaresi’nin henüz konu ile ilgili bir çalışma içinde olmadığı öğrenilirken, kamuoyunun büyük bir beklenti içinde olduğu yüksek kalitede hizmet vaad eden yeni hastane için ne gibi engeller bulunduğuna dair bir bilgiye ulaşılamadı.

 Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun önce yeni fidanlık çalışması tamamlansın talimatı nedeniyle beklemede kalan, Düzce için aciliyet taşıdığı su götürmez olan 300 yataklı hastane projesi rafa kalkmış gibi görünüyor.

Hastane projesi nedeniyle taşınması gündeme gelen fidanlığın yeni yeri ise Cumayeri olarak belirlenmişti.