İş insanı Ali Tokcan tarafından ortaya atılan yolsuzluk iddiası ortalığı karıştırdı. Tokcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi kantinin 10 gündür kapalı olduğunu belirtti.

Tokcan, hastane yönetiminin yoğum bakım ünitesi olacak gerekçesiyle kantin sözleşmesini bitimine 11 ay varken sözleşmeyi feshettiğini ve bu fesih nedeniyle hastanenin 2,5 milyon lira zarara uğratıldığını iddia etti.

Tokcan bu sorulara yanıt istedi:
Tokcan tarafından kaleme alınan metinde hastane başhekimi ile mali işler müdüründen aşağıdaki sorulara cevap vermeleri istendi.
Söz konusu yolsuzluk iddiasına ilişkin metin ve sorular ise şöyle:

“Gidenler görmüştür, devlet hastanesinin kantini 10 gündür kapalı, sebebi ise hastane yönetiminin, üst kattaki kantin alanının yoğun bakım ünitesi olarak düzenleneceğini gerekçe göstererek; işletmeci Ekşioğlu İnşaat (Hızır Ekşi) ile olan sözleşmeyi feshetti. Şimdi sıkı durun… Sözleşmenin bitmesine 11 ay kala yapılan bu fesih ile hastanenin yani kamunun zararı tam 2,5 milyon TL (2,5 trilyon). Aynı Başhekim Hamid Özmen ve İdari ve Mali İşler Müdürü Samet Birinci hastanenin, yani kamunun yani tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan 2,5 milyonu sanki babalarının hastanesiymiş gibi bir kalemde sildiler.
Şimdi bu iki zat-ı muhtereme buradan soruyorum.

1) 23 bin metrekare oturum alanı bulunan bu devasa hastanede yoğun bakım ünitesi yapmak için yer bulamadınız da 50 metrekarelik kantine mi kaldınız? Bana gelseydiniz ben bile onlarca atıl kullanılmayan alan gösterirdim size.

2) Zemin kat kantini zaten yoğun bakıma müsait değil, üst kattaki kantini yapmayı düşünüyorsanız orası şimdi kapanmadı; iş yapmıyor diye müstecir tarafından aylardır kapalı tutuluyordu orayı kullanabilirdiniz neden kullanmadınız? (Derdiniz yoğun bakım değil müsteciri 2,5 milyon ödemekten kurtarmak çünkü)

3) Ekşioğlu İnşaat son bir senedir bu sözleşmeyi tazminatsız bir şekilde feshetmek için uğraşıyor muydu, uğraşmıyor muydu? Bu konuyla ilgili yönetime dilekçeler vermiş miydi, vermemiş miydi? Ayrıca gizli ortağı olan önemli bir siyasetçi aracılığıyla üzerinizde baskı kuruldu mu? Eski Başhekimin istifasının sebebinin bile bu baskılar olduğunu düşünüyorum. Bu konuya da bir açıklık getirirseniz suçunuzu bir nebze hafifletmiş olursunuz.

4) Hadi 2,5 milyon kira alacağınızı müstecire peşkeş çektiniz, ana binadaki kantinler kapandı, adama sormazlar mı, sözleşme akdini sonlandırdığınız bu müstecir nasıl oluyor da acilin kantinini çalıştırmaya devam ediyor ve her gün 10 bin lirayı kasasına koymaya devam edebiliyor. Mevzuatı burada nasıl kılıfına uydurdunuz çok merak ediyorum.

5) Bu sözleşmenin feshi Sağlık Müdürlüğü’ne sorulmadan yapılamaz. Bu durumda buna onay veren İl Sağlık Müdürü de zan altındadır. Bu konuya da bir açıklık getirirseniz iyi olur.

6) Bünyenizdeki diğer bir hastanenin kantiniyle ilgili de bir ay önce aynı taleple karşılaşmıştınız, buradaki gibi maddi sebepler değildi talebinin gerekçesi. Tamamen insani, herkesin anlayışla karşılayabileceği, mevzuatın da mücbir sebeplerden saydığı manevi bir yıkım neticesinde böyle bir talepte bulunmuştu ve siz zinhar kabul etmeyerek cari yılın kirası alınır diye geri kalan bütün kirayı talep ettiniz mi etmediniz mi? Bu çifte standardın sebebini de öğrenmek istiyorum.

Kimse çamur at izi kalsın mantığıyla bunları yazdığımı düşünmesin bu konuyu BİMER ve CİMER dahil tüm yetkili kurumlarla paylaştık. Hepsi de hayretle dinlediler gerekli incelemenin yapılacağını belirttiler. Ayrıca avukatlarıma da talimat verdim bu konuyla ilgili şu anda suç duyurusu yapmak için harekete geçtiler. Bu iddialarımın savcılık ve mahkeme aşamasında da takipçisi olacağım.”





Gözler başhekimlikten gelecek açıklamada
İş insanı Ali Tokcan’ın söz konusu iddiası ile ilgili olarak Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

Haber: S.AYAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ