Düzce Özel Hayri Sivrikaya Hastanesinde hem eğitim semineri hem de yangın tatbikatı yapıldı.
Engelli vatandaşların hastanelerde daha rahat olmaları ve hastane personelinin engelli vatandaşlara yaklaşımı ve yardımcı olma yöntemlerine ilişkin Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hastane personeline eğitim semineri düzenlendi. Düzce Özel Hayrisivrikaya Hastanesi personeline verilen engelli vatandaşlara sağlık hizmetleri eğitimine konuşmacı olarak Düzce Engelliler Derneği Başkanı Erol Altıntaş katıldı. Engelliliği yaşam kalitesinin düşmesi olarak tanımlayan Altıntaş, Kitap okumayan, tiyatroya gitmeyen birinin de yaşam kalitesini düşürdüğü için engelli sayıldığını ifade etti. Engelli vatandaşları anlamak için önce kişinin kendisini anlaması gerektiğini belirten Düzce Engelliler Derneği Başkanı Erol Altıntaş, kendini anlamayan birinin engellileri de anlamayacağını söyledi.

 



Personele verilen seminerin ardından Özel Düzce Hayri Sivrikaya Hastanesi Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdüresi Yelda Cengiz tarafından Düzce Engelliler Derneği Başkanı Erol Altınbaşa'a çiçek ve plaket takdim etti.

 




Eğitim programının devam ettiği sıralarda Özel Düzce Hayri Sivrikaya Hastanesi'nde yangın tatbikatı da düzenlendi. Personelin yangına her daim hazırlıklı olması için ve olası eksikliklerin giderilmesi için düzenlenen tatbikat ilginç anlara sahne oldu.

 

 



Personel başarılı bir şekilde hastaneden çıktıktan sonra yangın söndürme ekipleri bahçede yakılan ateşi söndürmek üzere önce kısa bir eğitim aldı. Eğitimin ardından yangını söndürmek için yangın tüpünü alan personel, tüpün kontrolünü kaybedince ortaya ilginç görüntüler çıktı. Rol icabı ateşin başında yere düşmesi gereken personel yangın tüpünü çalıştırdığı anda dengesini kaybedip gerçekten yere düşünce yangın tüpünü arkadaşlarının üzerine sıktı. Arkadaşlarının müdahale ettiği personel ayağa kaldırıldı. Yangın söndürme eğitiminin ardından tatbikat başarı ile sona erdi.

 

Haber; M.YILMAZ