Kimi mahallelerin yaşadığı yol ve su sorunlarını had safhada hisseden mahallelerden biri de Orhangazi Mahallesi... Konuralp’in Düzce Belediyesi sınırlarına dahil olmasının ardından hizmet almakta güçlük yaşayan mahalleli,'köy mü, mahalle mi' olduklarını bilemedikleri gibi taleplerinin karşılanmamasından muzdarip. Mahalle sakinleri bu arada kalmışlığın neden olduğu sıkıntıları fazlasıyla yaşıyorlar.

20 hanenin yaşadığı mahalle yolu yıllardır yapılmayı beklerken yol sorununu su şebekesinin eksikliği eklenince mahalle sakinlerinin dayanacak sabrı kalmadı. İlgili mercilere başvuru yapmalarına rağmen sonuç alamayan mahalleli, Konuralp’in beldeyken Düzce Belediyesine bağlanmasıyla birlikte ne olduklarının bilmedikleri bir durumu yaşamaktan rahatsız…

"Mahalleysek mahalle gibi köysek köy gibi hizmet alalım"

Mahalle sakinlerinden Ufuk Duman, yaşadıklarını anlatacak muhatap bulamamaktan ve sorunun çözümü için girişimlerinin sonuçsuz kalmasını eleştirdi. Duman, “Yolumuz ben kendimi bildim bileli böyle sıkıntılar yaşatıyor. Uzun yıllardır mahallemizde su ve yol sorunu yaşıyoruz. Sorunumuzun çözüm için Düzce Belediyesinin Beyaz Masa birimine şikayetimizi de bildirdik. Başvurularımızdan hiçbir sonuç alamadık. Biz hizmet alma anlamında kime bağlı olduğumuzu bilmek istiyoruz. Bizim mahalle olarak ihtiyaçlarımızı kim karşılayacak? Bizde insanız, ihtiyaçlarımızın karşılanması için muhatap alacağımız merciinin kim olduğunu bilmek isteriz. Mahalleysek mahalle gibi köysek köy gibi hizmet alalım. İlgilenmeyeceklerse en azından bilelim, kendi işimizi kendimiz görelim. Seçim dönemlerinde kapı kapı geziyorlar. Asfalta ihtiyacı olmayan yerleri yeniden asfaltlama yapmak yerine mahallemizi asfaltlayabilirlerdi.” Dedi.

Yaklaşık 50 yıldır mahallede ikamet eden Nuriye ve Ayşe Duman isimli vatandaşlar yıllardır aynı zorluklarla karşı karşıya olduklarını anlattı.

Bir diğer mahalleli Fatih Keleş, 20 yıldır yaşadığı mahallede özellikle kış aylarında hasta kızını hastaneye ulaştırmakta zorlandığı belirterek sitem etti.

Haber:Y.SEVER