Ve korkulan oldu! Günler öncesinden uyarılarını yaptığımız asfaltlamadaki yanlış uygulama ilk yağışla birlikte kendisini gösterdi.

Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde yürütülen asfaltlama çalışmaları kapsamında mevcut asfaltın kaldırılmadan yola asfalt dökülmesi yolla kaldırımın aynı hizaya gelmesine yol açtı. Etkili olacak bir kuvvetli yağışta bu cadde ve sokaklarda su baskınlarının yaşanabileceği yönünde gündeme getirdiğimiz haber, bugün gerçek oldu. Gider olmaması nedeniyle yollarda biriken sular kaldırımların üzerinden ev ve işyerlerinin içine doldu.

Kaldırımla yol arasındaki mesafenin ortadan kalkmasından Öncü Radyo ve Televizyonu da nasibini aldı. Daha önce kaldırımın büyük çapta engel olduğu sular, bugün yağan yağmurla baskına yol açtı. Elektronik eşyalarla dolu zemin kat sulara teslim olurken, çalışanlar uzun süre suyu kendi imkanları ile tahliye etmeye uğraştı.

Yine Göksel Sokak üzerinde birçok noktada da aynı sorun baş gösterdi. Düzce Belediyesi’nin bir daha aynı sorunla karşılaşılmaması için bu cadde ve sokaklarda yeni bir düzenleme çalışması yapması bekleniyor.

Öte yandan her yağışta Düzce’deki alt ve üst yapı sorunlarını gözler önüne seren kuvvetli yağışa aniden yakalanan vatandaşlar, sığınacak yer aradı. Ana caddelerde oluşan göletler nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Haber: Ö. YILMAZ