Düzce’ye “hava alanı” olur mu olmaz mı tartışmaları zaman zaman gündeme gelse de “hava parkı” için çalışmalar başladı. Düzce Martı Havasporları Derneği, amatör havacılık faaliyetleri için iniş ve kalkış amacıyla kullanılacak hava parkının inşası için kolları sıvadı. İki yıl önce kurulan dernek,  yasal prosedürleri tamamladı.  Hava Parkı için Düzce’ye gelen heyet yaptıkları incelemelerde en uygun yer olarak Gölyaka’yı seçti. Dernek projeyi Düzce Valiliği, Düzce Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Gölyaka Belediyesi ile yürütecek.
Heyet yaptığı incelemelerde Uçuş tepesi olarak Bakacak köyü, Hava parkı için Gölyaka kültür park uygun bulundu. Yine Düzce Üniversitesi’nde bir alanda havacılık eğitimleri verilecek. Hava parkında Yamaç paraşütü, mikrolite uçaklar, paramotor, planör, 4-10 kişilik motorlu uçaklar ve ambulans uçaklar kalkış yapabilecek.  
Hava parkının tamamlanması ile Gölyaka’da yepyeni bir turizm alanı kazandırılmış olacak.  Bu kapsamda Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut ekibi ile birlikte ilçeye faydası olabilecek olan hava park ve havacılık eğitim alanı projelerini yerinde incelemek için Manisa ve İzmir'de faaliyette bulunan tesisleri yerinde ziyaret etti.
Projenin 2 yılda tamamlanması bekleniyor. Şuanda paramotor uçuşlarının yapıldığı bölgede Nisan’ın 15’nden sonra yamaç paraşütü kurslarına  da başlanacak.


Haber;S.KAŞKIR