CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in ilçeye yaptığı ziyarette tamamlanmayan yol ve kavşak çalışmasını eleştirmesi ile ilgili konuşan Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, çalışmaların hava şartları nedeniyle geçici olarak durduğunu belirtirken, alt yapı çalışmalarının üzerinde titizlikle durduklarını ifade ederek “Biz çok büyük kaynaklara sahip değiliz birkaç yıl sonra tekrar yapalım.”dedi.
“Altyapıda Yapılacak Hiçbir Şey Kalmasın” Dedik
Yavuz, “O yolda çalışmalarımız devam ediyor. Sadece birkaç gündür yağmur yağmasından dolayı durdu. Biz bir şeyi yapıp sonra bozacak kaynağa sahip bir belediye değiliz. O yol üzerindeki tüm alt yapı çalışmalarımızı tamamladık, sonra çalışmalara başladık. O yolda bir daha kazı olmasın diye çalışmalarımız titizlikle devam ediyor. Hava şartlarımızın elverse o çalışma bitecek. Bu bölgede yaşayan halkımızda bu yapılan çalışmaları biliyor. Çilimli tarihinde ilk defa sıcak asfalt görecek. “altyapıda yapılacak hiçbir şey kalmasın” dedik ve  ona istinaden asfalt çalışmamızı başlattık. Biz az sabırla doğru ve sağlam işler yapalım, bir daha aynı işlerle uğraşmayalım diyoruz. Ne kadar doğru iş yaptığımızı ileride insanlarımız da anlayacak.”diye konuştu.
İleride Çilimli’nin sorunsuz bir altyapıya kavuşacağını dile getiren Yavuz, “Çilimli’ye yapılan yatırımların hepsi ortada. Üst üste koyup sıralamaya gerek yok.”diye konuştu.
Yavuz, “Önümüzdeki dönem çalışmaların bitmesiyle Çilimli, doğalgaz, su ve atık su hatlarıyla yüzde 100’e ulaşmış bir altyapısı olacak. Gelecekte altyapı sorunu olmayacak. Biz bunları şimdiden bitiriyoruz. Taşın altına elimizi koyduk. Memleket bizim memleket.”dedi.
Yavuz ayrıca ilçeye yapılması planlanan 275 adet toplu konut ihalesinin de 9 Ocak 2013 yapılacağını ilk kazmanın da yeni yılın ilk aylarında vurulacağını söyledi.

 

Haber; S. KAŞKIR