Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından ihalesi yapılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından teknik koordinatörlüğü yürütülen Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim İşi projesi kapsamında; Düzce Merkez ve İlçelerinde kentsel yerleşim ve gelişim alanlarını kapsayan havadan görüntü alımı Cumayeri, Kaynaşlı ve Merkezde gerçekleştirildi.
Proje kapsamına kentlerin yerleşim ve gelişme alanlarını kapsayacak şekilde, kıyı bölgelerinde, sosyal, kültürel, sanayi ve turizm alanlarında, il, ilçe ve beldelerde yüksek çözünürlüklü ortofoto üretimi yapıldı. Böylece Haritadan bütün binaların, hatta binalardaki çarpıklaşmayı da görme imkanı mümkün hale geldi.
Düzce Merkez, Cumayeri ve Kaynaşlı’da yapılan hava çekimleri ile kentsel alanların yüksek çözünürlüklü görüntüleri elde edildi. böylece  ihtiyaç duyulan imar planları için temel altlıklar, Afet Yönetiminin ihtiyaç duyduğu temel veriler, bina envanterleri, kentlerin mahalle mahalle afet sigortalanma oranları, binalardaki kaçak katlar otomatik olarak belirlenerek bakanlığa sunuldu.