Emniyet Genel Müdürlüğü, bayram nedeniyle trafik birimlerince şehir içi ve şehir dışı karayolu güzergahlarında alınan tedbirlerle ilgili açıklama yaptı.


Emniyet Genel Müdürlüğü Ramazan Bayramı tatili süresince ve sonrasında Ankara-Bolu-Düzce-Sakarya-Kocaeli-İstanbul Karayolunda vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla, Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen denetim ekipleri ve personeli tarafından yapılacakları açıkladı.

Karayolunda seyreden araçların ve sürücülerinin hal ve hareketlerini, trafik kurallarına riayet edip etmediklerini, trafik ekip ve personelinin görevli olduğu güzergah üzerinde bulunup bulunmadığını, görevlilerin sürücülere karşı tutum ve davranışları (nezaket, hitabet, yaklaşım), uygulanan işlemlerde görevin gerektirdiği temel kural ve prensiplere uyup uymadıklarını gözlemlemek ve gerekli tespitleri yapmak amacıyla, iller arasında sivil denetim ekipleri ve personel görevlendirilecek.


Trafik kuruluşları ve karayolu üzerinde sabit veya seyir halinde denetim yapan trafik ekipleriyle koordineli ve irtibatlı olarak trafik kural ihlali yapan yol kullanıcıları Havacılık Dairesi Başkanlığına ait üç (3) helikopter ile Trafik Hizmetleri Başkanlığından rütbeli personel ile havadan denetleme yoğun bir şekilde yapılacak.
Başta otoyollar ve bölünmüş karayollar olmak üzere, hız ihlallerinin ve bu ihlaller sonucu trafik kazalarının yoğunlaştığı karayolarında resmi ve sivil radar araçları ile sabit ve seyir halinde radarlı hız denetimleri yapılacak.

 

Haber;S.kaşkır