Bolu Dağı Tüneli ve D- 100 karayolu Bolu Dağı geçişi Ankara yönü araç kayması sonucu sık sık ulaşıma kapanıyor.


Araçlar kar yağışı nedeniyle güçlükle ilerlerken zaman zaman yine kayan araçlar nedeniyle kapanıyor ve ekiplerin müdahalesiyle açılıyor. 24 saattir Bolu Dağı’nı aşmaya çalışan Tır sürücüleri, normal ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor….

D-100 Karayolu’nun Ankara istikameti ile Tem Otoyolu trafiğe kapandı. Çoban Kavşağından itibaren Kaynaşlı Üçköprü mevkiine kadar araç kuyruğu oluştu.
D-100 üzerinde Ankara istikametine gitmek isteyen ağır tonajlı araçlar trafiğin tıkanmasından dolayı kontak kapattı. Yolda kalan vatandaşlar uzun süredir yollarda olduklarını fakat hiçbir şekilde ilerleme olmadığını kaydetti.


Hendek-Kaynaşlı arasında trafiğin durmasından dolayı yolculuk edenler karayollarına seslenerek duruma bir an evvel çözüm bulmalarını istedi.


D-100 Karayolunun Ankara istikametine trafikte bu sorunlar yaşanırken İstanbul istikametine ise herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Ağır tonajlı araçların şoförleri kendi istekleri doğrultusunda mola vererek kar yağışının azalmasını ve yolların bir nebzede olsa durumunun düzelmesini bekliyor.


Karabük-Kastamonu istikametine gitmek isteyen araç sürücüleri ise D-100 Karayolunun araç trafiğine kapanmasının ardından geri dönerek D-655 Karayolunu tercih ediyor.
D-655 Karayolunda ise trafik akışı kontrollü bir şekilde sağlanırken ağır tonajlı araçları geçişine izin verilmiyor. Diğer araçlarında yolu kullanmaları için zincir şartı getirilirken trafik ekipleri bu konuda sıkı bir çalışma gerçekleştiriyor.

 

Haber;Y:SEVER