Gürcü çiftlik köyünde bir evde sağlık dramı yaşanıyor. Hanife ve Zeki Çiçek’in 9 çocuğunun en küçüğü 10 yaşındaki Mahmut yaşam savaşı veriyor. Pırıl pırıl gözleriyle kameraya gülen Mahmut ameliyat olması için gereken 15 bin TL bulunamazsa solup gidecek.

Mahmut’un 1 yıl önce bu hastalığa yakalandığını ve o günden buyana okula gidemediğini göz yaşları içinde anlatan anne Hanife Çiçek, oğlunun günden güne yaşama şansının azaldığını 15 bin TL’yi bulamadıkları takdirde göz göre göre oğlunun yitip gideceğini söyledi.

1 yıldır hastane hastane dolaştıklarını söyleyen anne Çiçek, “ Geçen sene okula gidiyordu. Bir gün birden sağ tarafına felç vurdu. O günden bu yana hastanelerdeyiz. Günden güne yaşama şansı azalıyor. Yapacak bir şeyimiz yok. Acı Badem ve İzmit’te bir hastaneye gittik. 3 kere ameliyat oldu. Bir daha olması gerekiyor. Ama 60 bin TL para istediler. Sonra 15 bin TL’nin yeterli olacağını söylediler.” Dedi.

Sigorta hastanelerinin sevk etmesi nedeniyle özel hastanelere gittiklerini , ancak bu hastanelerinde ilk önce 60 bin TL daha sonra 15 bin TL ameliyat masrafı çıkardığını dile getiren acılı anne, eşinin malulen emekli olması nedeniyle hiçbir gelirlerinin olmadığını dile getirdi.

Anne Çiçek, “15 bin TL’yi bulamazsak çocuğum ölecek. Parayı bulursak kurtulma şansı var. Başbakan’a ulaşmak istedik yardım için ancak ulaşamadık. Bir muayenesi 330 lira, bir emarı bin lira. Bu parayı bulmaya gücümüz yok.” Şeklinde konuştu.

Annesinin ağlayarak hastalığını anlatmasını dinlerken gülen gözleriyle kameraya bakan Mahmut bir anda duygulanarak ağlamaya başladı. Kendi başına hiçbir ihtiyacını karşılayamayan Mahmut, duygularını, isteklerini göz yaşlarıyla anlattı.

Okula gitmek isteyen ancak hastalığından dolayı okulundan ve arkadaşlarından uzak kalan Mahmut’un bir an önce iyileşmesi için 15 bin TL’ye ihtiyaç olduğunu ifade eden anne Hatice Çiçek, hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

Hastalığı nedeniyle ayakta durmakta bile zorlanan Mahmut yine de büyük bir azimle ayağa kalktı, ekibimizi el sallayarak, yaşama inat gülerek uğurladı.

Haber; H. İŞCAN