Şıralık Mahallesi’nde ikamet eden ama tepeden tırnağa her şeye ihtiyacı olan Yılmaz ailesinin zor durumuna Düzce duyarsız kalmadı. Hayırsever Düzceliler ve devlet kurumları ailenin yanında olmak için ellerinden gelen yardımı yapmaya başladı. Yılmaz ailesinin direği anne Ayşe Yılmaz’ın hüzün gözyaşları yerini mutluluk gözyaşlarına bıraktı.



Yaptığımız haberin üzerine sayısız telefonla aileye ulaşarak yaralarına bir nebze merhem olmak isteyen yardımsever Düzceliler, imkanları dahilinde elinden geleni yapmak için mücadele etti.



“Allah hepinizden razı olsun”
Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından odun, kömür ve gıda yardımı yapılırken Belediye Evde Bakım Hizmetleri personelleri evi temizlendi. Gözyaşlarına hakim olamayan anne Ayşe Yılmaz sadece “Allah hepinizden razı olsun” diyerek herkesi kucakladı.



“Ev yaşanılabilecek bir durumda değil”
AK Parti Sosyal Yardım İşleri İl Başkan Yardımcısı Gönül Yeşilyurt ailenin ihtiyaçlarını öğrendiklerinde harekete geçtiklerini ifade etti. Yeşilyurt aile için yapacaklarını şöyle dile getirdi:“Ailenin yakıt ihtiyacı olduğunuve sobalarının çok iyi olmadığını öğrendik. Hem kömürü hem yeni sobası gelecek. Belediye temizlik işleri şu an içerde evin temizliğini yapıyor. Evin görüntülerini aldım, ihtiyaç listesini çıkaracağım. Ev yaşanılabilecek bir durumda değil. Biz elimizden ne geliyorsa ailenin ihtiyacını gidermeye çalışacağız. Her ay düzenli olarak gıda alışverişi yapılacak. Şahsi alışverişleri de yapılacak. Evin tadilatı ve sağlık kontrolleri de yapacağız.”



Ailenin diğer ihtiyaçlarını gidermek için hayırseverlerin ellerinden geldiğince yardım etmeleri Yılmaz ailesini bir nebze olsun rahata kavuşturabilecek.