Düzce İlme ve Hayra Hizmet Vakfı tarafından Cedidiye Mahallesi Haydar Gördebil Caddesi üzerinde yapımı devam eden yurt inşaatının tamamlanması için yardımsever vatandaşlardan destek bekleniyor.

Binanın yerinin eski hayırsever Hacı Haydar Gördebil tarafından yurt yapılmak sureti ile vakfa bağışlanmıştı.

Daha önce yurt inşaatının bulunduğu yerde Kız İmamhatip Lisesi vardı. Yurt inşaatının yapımı ile ilgili ekonomik olarak sıkıntıların olduğunu dile getiren İlme Ve Hayra Hizmet Vakfı Başkanı Üzeyir Veli, Belediye çalışmaları ve istimlaklar uzun sürdü. Binamız 1820 metrekare ve 100 öğrenci kapasiteli.” Dedi ve sözlerini şu ifadelerle sürdürdü.

“Bu Binanın yeri eski hayırsever Hacı Haydar Gördebil tarafından bağışlanmıştı. Daha önce Kız İmamhatip Lisesi olarak hizmet verdi. Depremde burası hasar gördü. Belediye çalışmaları ve istimlaklar üzün sürdü. Binamız 1820 metrekare ve 100 öğrenci kapasiteli. En son konfora sahip olacak. Odalar 3 kişilik. Konferans salonları çalışma salonları, yemekhane ile konforlu bir yer olacak. Ama 2 milyon TL civarında bir masrafı var. Kaba sıvası bitti ve iç donanım yapılıyor. Şu an yüklü bir borcumuz var. ramazanı da vesile kılarak hayırseverlerden yardım bekliyoruz.”

Haber; R. BAL