Şap hastalığı nedeni ile bir çok kez kapatılan hayvan pazarı bügn yeniden açıldı. Bilindiği gibi daha önce şap nedeni ile kapatılan hayvan pazarı geçtiğimiz aylarda Kadıoğlu, Çalılık ve Esenli Köylerinde görülen Asya Tipi şap hastalığı nedeni ile tekrar kapatılmıştı. Şap görülen köylerde yapılan çalışmaların ardından şap temizlendi.

Herhangi bir riske karşı hayvan pazarı açılmak için bir ay bekledi. Pazarda yapılan çlaışmaların ardından geçtiğimiz günlerde Hayvan sağlığı ve zabıta komisyonu Vali Yardımcısı Atilla Durmuş başkanlığında toplandı ve hayvan pazarının açılmasına karar verildi. Bugün de hayvan sahipleri hayvanlarını pazara çekerek satışa sundular.

Hayvan sahipleri pazarın kapalı olmasından dolayı işlerinin iyice bozulduğunu ve şap hastalığının Tarım İl Müdürlüğü tarafından iyi denetlenmesi gerektiğini belirttiler.

Kurban bayramının yaklaştığını belirten hayvan sahipleri pazarın bir daha kapanmaması gerektiğini ve kurban bayramında kurbanlık satışlarının bu durumdan etkilenmemesi gerektiğini ifade ettiler.

Haber; A. N. KAYA