Çilimli ilçesinde kurulması düşünülen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi için Vali Adnan Yılmaz mütevelli heyeti başkanı, Çilimli Kaymakamı Volkan Barış Göçmez heyet üyesi seçilmiş ve İl Genel Meclisi’nde de iki asil iki yedek üye seçimi yapılmıştı.

Çilimli OSB için bu gelişmeler yaşanırken Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, o dönem Çilimli sınırları içinde yapılacak olan OSB için kesin bir yer söylememiş ve müteşebbis heyetin kurulmasının ardından hazırlanan dosya ile bir hafta içinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gidileceğini ifade etmişti.

Ancak bir hafta içinde bakanlığa gidilerek teslim edilecek denilen dosyanın üzerinden 3 ay geçmesine karşın ilçede sanayi alanı ile ilgili çalışmalar hala hazırlık aşamasında.

OSB için ilçenin güney kesiminde D-100 Karayolu yanındaki yaklaşık 3 bin dönümlük arazinin sanayiye açılması düşünüldüğü öğrenildi.

Mütevelli heyetinin belirlendiği OSB için çalışmaların bu yıl içinde tamamlanmasının mümkün olmadığı ve alt yapı yatırımları nedeniyle 2015'ten itibaren faaliyete geçmesinin beklendiği öğrenildi.

Haber: S. KAŞKIR