Milli Eğitim Bakanlığı ile İHH’nın birlikteliğiyle yapılan “Her Sınıfa Bir Yetim Kardeş” projesi kapsamında her sınıftan seçilen bir yetimin ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Projede aktif rol üstlenen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilk adımı Uzunmustafa Ortaokulu ana okulu sınıfında attı. Ana sınıfı öğrencileri yetim kardeşleri için para topladı.

Proje için Uzunmustafa Okulu ana sınıfında buluşanMilli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve İHH Başkanı Osman Altundal, çocuklarla sohbet ederek onlara yetim kelimesinin anlamı sordu. Yurtman proje için özel olarak hazırlatılan kumbaralara minik öğrencilerle, kumbara içine para attı.

Yurtman, projenin öneminden söz etti. “Proje çocuklarımıza küçük yaşta yardımseverliği öğretecek. Çocuklarımızın ülkemize bu çalışmayla gelecekte hizmetlere olacak. Ben velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”


Yurtman ayrıca Milli Eğitim olarak proje kapsamında hedeflerinin yardım edilen öğrenci sayısını üç bine çıkarmak olduklarını bu çalışmanın başarılı olmasında duyurulmasının da önemli olduğunu belirtti. İHH Başkanı Osman Altundal ise, hedeflerinin bin yetime bakmak olduklarını söyledi.

Ana sınıfı öğrencisi bir minik ise yaptığı yardımla yetim kardeşinin kendisine yiyecek alabileceğini söyledi.

 

Haber:Y.SEVER