Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Özlem Yavuz'un hazırlayıp sunduğu Haftaya Bakış Programının konuğu oldu. Yavuz, İlçeye yapılması planlanan Terminal, OSB gibi büyük projelerinden bahsederken, " küçük bütçelerle büyük işler yapmaya çalışıyoruz"dedi.

Terminal için hazır olduklarını ifade eden süreç boyunca terminal mevzunun çok uzatıldığını söyledi.

BUGÜN KAYNAK BULALIM YARIN BAŞLARIZ

Yavuz, "Süreç çok dallanıp budaklandı. Ancak şunun altını çizmek istiyorum. Çilimli terminali kesinlikle Düzce terminali ile karşılaştırmak doğru değil. Benim seçim vaadlerimde yoktu ancak biz bunu ihtiyaç olarak gördük. Çünkü önümüzdeki dönemde Çilimli Cezaevi faaliyete geçecek. Kaynak olmadan bu işi yapmak kolay değil. Şuanda arayışımız devam ediyor. Bugün kaynak bulalım yarın başlarız. Terminal için hazırız. 5 dönümlük bir alana ana binamızı yapacağız. Ancak önü açık büyümeye hazır bir yer."dedi.

Çilimli Cezaevinin ilçeye sağlayacağı katkıları anlatan Yavuz, Çilimli halkına yeni iş kapıları açacağını dile getirdi. Ilçenin ileriki dönemlerde artacak olan nüfusuna dikkat çeken Yavuz, Çilimli'de imar planında değişikliğe gidileceğini ve kat sayısını 3'e çıkartmak istediklerini belirtti.

KAT SAYISINI 3'E ÇIKARTACAĞIZ

Yavuz, "Çilimli'de imar planı 2 kat. Biz de bunun için bir çalışma başlattık. Şahir planında bir revizyon yapacağız. Kat sayısını 3'e çıkartacağız. Toplu konutları da 4 kat olarak belirleyeceğiz. Bu da özel müteşeppislerin önünü açacak."dedi

Siyasi anlamda doğru projeler hazırladıklarında kaynak bulmakta sıkıntı yaşanmayacağını ifade eden Yavuz, " Doğru projeyi getir kimse hayır demez. biz ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz" dedi.

ÖNCELİKLERDEN DOLAYI YAPAMADIK

Yavuz, İlçeye yapmayı planladıkları Ticaret merkezinin de bir sonraki döneme kaldığını belirtti.

Yavuz, "Önceliklerden dolayı yapmamadık. Bu dönem kesinlikle düşünmüyorum. Önümüzdeki yıl başkan olursam ilk yapacağım işlerden birisi. Bunun gibi bir çok sosyal projemiz var. Bizde proje çok. Kaynak bulduğumuzda hepsini hayata geçireceğiz."dedi.

NE OLURSAN OL GEL MANTIĞINDA DEĞİLİZ 

Çilimli'ye kurulması planlanan OSB ile ilgili olarak Yavuz, karma OSBlerin yanında tarım OSB'lerin de bulunacağını söyledi.

Yavuz, "2009 yılında belli bir sanayi alanımız vardı. Bunu 2010 yılında sanayi alanı olarak tescilledik. Ne olursan ol gel mantığında değiliz., seçiciğiz. Çevreyi kirleten sanayinin gelmesi kesinlikle mümkün değil. Dudullu Türkiye'nin sayılı sanayilerinden biri. Buraya da talip oldular. Belki Yüzde 50'si buraya gelecek. Sadece Dudullu değil, başka müteşebbislere de hazırız. Bölgeye uygun olan herkes gelebilecek. Bizim yapmak istediğimiz sanayide kentsel dönüşüm. Içinde okuluna kadar bir çok ünite yeralacak. Karma OSBlerin yanında tarım OSB'leri de paralel yürüyecek."dedi.

Tarım arazilerinin yok olacağı iddiası ile OSB'bin kurulmasına karşı olunmasına da değinen Yavuz, şöyle konuştu.

OSB'NİN YANINDA TARIM ARAZİLERİ İLE ÇIĞIR AÇACAĞIZ

"Bin 600 dönümlük alanımız var. Bakanlığımız tarafından 600-800 alan daha ilave edildi. Burada sulama alanından çıkarıan bir yer varmış. Şimdi tarım aanları elden gidiliyor deniliyor. Peki alternatif tarıma ilgili bir projemiz varmı, yok. Biz OSB'nin yanında tarım arazileri ile çığır açacağız. Bunlar hayal değil gerçek olan şeyler. Bu alanı bakanlık tavsiye etti. Toplamda 2 bin 500 alan oldu. Bugün Düzce'de yeşil olmayan ne var. Biz de toprağı kirleten sanayi istemiyoruz. Düzce 4. bölgedeyiz. Teşviğin en iyi olduğu illerden biriyiz. Kaptı kaçtı firmalar istemiyoruz. Marka firmalar gelecek."

HEDEFİMİZ DÜZCE'NİN EN BÜYÜK İLÇESİ OLMAK

Hedefleri hakkında Yavuz, "Seçimlere kadar ekstra bir proje iddiamız yok. Bizim yaptığımız projeler bütçemizin 10-20 katı. Bizim hedefimiz Düzce'nin en büyük ilçesi olmak."dedi.

Haber: S.KAŞKIR