Ankara bir otelde yapılan Genel ayrıca Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü,  Fevai Arslan ve Ayşe Keşir’de katıldı. Kongrede son konuşmayı Belediye Başkanlar Birliği Genel Başkanlığına aday gösterilen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş yaptı. Başkan Mehmet Keleş konuşmasında şu görüşlere yer verdi:


" Bu gün birliğimiz, olağanüstü genel kurul yapmak suretiyle üçüncü genel başkanını ve yönetim kurulunu seçiyor. Yeniden daha geniş ve daha güçlü bir ekiple yola çıkıyoruz. Yeni ufuklara aydınlık yarınlara yelken açıyoruz. Sloganımız belediye başkanının Sağcısı Solcusu, Alevisi Sünnisi, Kürdü Türkü, Lazı Çerkezi, Doğulusu Batılısı olmaz. Belediye başkanı her zaman belediye başkanıdır ve Herkesin Belediye Başkanı olacaktır.”


Keleş hedefini ise şöyle aktardı:  Öncelikli olarak belediye başkanlarımızın saygın ve seçkin kişiliğini korumak ve onları fazlasıyla hak ettikleri noktaya taşımak. Başkanlarımızın özlük haklarını istenilen, arzu edilen düzeye çıkarmak. Protokol sırası da dahil olmak üzere demokratik sistem içerisinde seçimle iş başına gelen belediye başkanını temsil noktasında en öne taşımak. Belediye başkanlarımızı birbirleri ile görüşen, birlikte iş geliştiren, örnek uygulamalar noktasında birbirlerini destekleyen, ortak aklı ortaya çıkaran, paylaşıma açık kişiler haline dönüştürmek. Emekli olan veya belediye başkanlığı görevinde bulunmuş arkadaşlarımızın da haklarını korumak ve onlarla irtibat kurmak. Kamu reformu ve yerel yönetim reformları içerisinde çıkan yasa ve yönetmeliklerde belediye başkanlarının etkisini artırmak.


Toplantının sonunda yapılan oylama sonucu Belediye Başkanları Birliği 3. dönem Genel Başkanlığına Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş seçildi.