D-655 karayolu üzerinde büfe işleten 68 yaşındaki Elvan Sezer, müşterilerinin sigara ve alkol tüketimini azaltmaları amacıyla iş yerine ''Ölümle evliyim, yaşamaya sözüm var, çünkü sigara içmiyorum'' ve ''Sevgili dostum, içki içmeden önce içki kültürünü öğren ki eşin beysiz, çocukların babasız kalmasın'' yazılı uyarıcı levhalar astı. Fazla içki içen müşterilerini uyaran ağzına bu yaşına kadar sigara değdirmeyen Elvan, müşterilerden aldığı tepkiden oldukça memnun.

Sigara ve alkole karşı olmadığının altını çizen 68 yaşındak Elvan, sadece az tüketilmesinden yana olduğunu belirterek bu yazının diğer büfelerde de olması gerektiğini savundu.

Elvan, "Ben anadolu çocuğuyum. Babamın 4 vasiyeti vardı: yalan söylemeyeceksin, hırs yapmayacaksın, hak etmediğin parayı almayacaksın, yaptığın işlerle örnek olacaksın. Sigara hiç içmedim. Buraya gelenler mesala 5 bira ister, beş biranın zaralarını anlatırım, 2 tane veririm. Bu benim kendi düşüncem. Yaptığımla diğerlerine örnek olmak istedim. Bütün büfelerin önünde de bu yazı olmalı. Diğerleri "para gelsin de nerden gelirse gelsin" diye düşünüyor. Müşteriye de olumlu etkisi oluyor."dedi.