Düzce Merkez sınırları içinde Esençam mevkiinde yapılacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi Alanına Düzce İli Belediyeleri Birliği (DİBKAB) üyeleri inceleme gezisi yaptı. Eski Taş Ocağı mevkiinde yapılacak olan düzenli depolama tesisi hakkında şantiye şefinden bilgiler alan belediye başkanlarının gündeminde yerel seçim vardı. Önümüzdeki hafta temelinin atılması beklenen tesisin biran önce faaliyete geçmesini isteyen belediye başkanları şantiye sorumlusundan vaktinden önce bitirilmesi sözünü aldı. Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç’ın “seçime kadar çöp kamyonları alana getirelim” şeklindeki esprisi başkanlar arasında gülüşmelere neden oldu.
Öte yandan Tesisin adı Katı atık bertaraf tesisi olunca çevrede yaşayan vatandaşlarda da tedirginlik yarattı. Başkanların inceleme gezisini duyan Esençam ve Hacılar’da ikamet eden bazı vatandaşlar da şantiyeye geldi. Belediye başkanlarına katı atık tesisinden duyduğu endişeleri dile getiren vatandaşlar bir süre sohbet ederek tesisin köylerine bir zararı olup olmayacağını dile getirdi.

 

 

SEÇİME KADAR YETİŞMESİ İÇİN TÜM ŞARTLARI ZORLAYACAĞIZ

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, tesisin bu aşamaya gelmesinden memnun olduğunu 1 yıl içinde tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi. 

Bayram, “Nihayet bu aşamaya geldik. Buraya gelmek çok önemliydi. Yıllardır Düzce’de mücadele edilen bir konuydu. Çok şükür o süreçleri bitirdik ve inşaat başladı. Yapımı başlayan çalışma birinci etap çalışma. Düzenleme depolama ile ilgili tesislerin yapımı şeklinde. Bu nihayet erdiğinde Düzce’deki belediyelerin çok ciddi sorunu halletmiş olacak. Geri dönüşümle ilgili çalışmalarımızda devam edecek. Yapım süresi 1 yıllık bir süre. Firma 1 yıldan öncede bitirebiliriz diyor. Önümüz kış seçime yetişmeye bilir ama seçimden önce yetişebilir. Seçime kadar yetişmesi için tüm şartları zorlayacağız.” Dedi.

 

 

ZARARI OLAN BİR ÇALIŞMA DEĞİL

Katı Atık tesisinden tedirgin duyan çevre sakinleri için de Bayram, bakanlık ve İSKİ tarafından belirlenen en uygun bölgenin burası olduğunu belirtti.
Bayram, “Bu bölgede yaşayan halkımızın ne olacak diye bir tedirginliği var. Daha önce köylülerle toplantı yapmıştık. Biz yine bilgilendirme yöntemi ile izah edeceğiz. Burada yaşayanlara zararı olacak bir çalışma değil. Zararı olan bir çalışma değil. Burada yaşayanlara zararı olacak bir çalışma değil. Geçmişte alınan kararların iptal nedenleri bunlardır. Hem çevre koşulları hem de çevredeki yaşamlar zarar vereceği nedenlerle iptal olmuş çalışmaları var. Biz bu çalışmayı yaparken bu zararlardan arındırılmış bir yer olduğu tespit edilmiş, Düzce’de olabilecek alanların en iyisi olarak bakanlık ve İSKİ tarafından belirlenmiş alandır.”diye konuştu.

 

Haber; S.KAŞKIR