Türk Sağlık Sen Düzce Şubesi Başkanı Ekrem Çavuş, Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde görevli hemşirenin çocuğunu tedaviye getiren kişi tarafından yumruk atarak darp edilmesine ateş püskürdü.

“Yumruk atıp, tehdit etti”
Sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı bir günün olmadığını kaydeden ve durumun artık tahammül edilemez bir noktaya geldiğini kaydeden Çavuş, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı:

“Bu durumun son örneklerinden biri de Üniversite Hastanemizde yaşanmıştır. Çocuğunu tedaviye getiren insanlıktan nasibini almamış bir şahıs, çocuğuna şifa veren ellere teşekkür edeceği yerde, doktorumuzun reçetesinde yazdığı iğneyi yapan hemşire arkadaşımıza yumruk atarak darp etmiştir. Tehditlerde bulunmuştur. Hemşire arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Umarız kendisi yaşadığı bu korkunç olayı bir an önce atlatır, iyileşir.”

“Bunlara gerekli ceza verilmezse büyük sonuçlara yol açan olaylar yaşanacak”
“Bu barbarlığın cezası ne olacak?” diye soran Çavuş, şöyle konuştu:

“Ne ceza çekersem razıyım seni döveceğim gibi bir pervasızlıkla hakaretlerde bulunup hemşiremizi darp eden bu insanlıktan nasibini almamış kişi tutuklu yargılanacak mı yoksa yaptıklarından sonra elini kolunu sallaya sallaya gezecek mi hep beraber göreceğiz. Uyarıyoruz bu tiplere gerektiği cezalar verilmez ise Allah korusun daha büyük sonuçlara yol açacak olaylar yaşanacaktır. O zaman bunun hesabını kim nasıl verebilecektir.”

“Acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçmesini istiyoruz”
Son olarak yetkilileri, sağlık personellerine sahip çıkın, çağrısında bulunan Çavuş, şu ifadelerde bulundu:

“Çünkü şiddetin artık insan yaşamına kasteden saldırıya dönüşmeye başladığı hastanelerde bir kez daha görülmüştür ki, personel can güvenliğinden yoksun bir şekilde hizmet sürdürmektedir. Artık herkes şapkasını önüne koyup bu sorunun çözümü için bir adım atmalıdır. Bir an önce sağlık kurum ve kuruluşlarında gerekli önlemler alınmalıdır. Güvenli ve huzurlu bir yerde görev yapmak sağlık çalışanlarının hakkıdır. Yöneticilerimiz bu konuda duyarlı olmalı, çalışanlara yapılacak bu tür saldırıların önüne geçmek veya bu saldırıları engellemek için gerekli önlemleri almalıdırlar. Önce çalışan demeliler ve çalışanların sorunlarını çözmelidirler. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddettin sona erdirilmesi için yapılması gereken acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçmesini istiyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ