Düzce Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 33. genel kurulu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tiyatro Salonunda genel kurul kooperatif üyelerinin katılımıyla başladı.


Açılış konuşmasını yapan Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan, başlangıçta 800 olan üye sayısının 508’e indiğini kaydetti.



Bunun sebebinin ise üyelerin ekonomik gerekçelerle yükümlülüklerini yerine getirmemeleri olduğunu ifade eden Bakan şöyle konuştu: “Bu bizim 33. Genel kurulumuz. Geçen yıl yaptığımız genel kuruldan bu yana 1 yıl içerisinde kooperatifimiz ile ilgili önemli gelişmeler olmuştur. Hepimizin ortak sıkıntısı durumunda olan bir husus var ki o da ekonomik sıkıntı içinde bulunan ortaklarımızın kooperatifle ilgili yükümlülüklerini ya hiç veya zamanında yerine getirmemeleridir. Şuan fiilen 508 ortağımız mevcuttur. Başlangıçta 800 olan ortak sayımız 508’e inmiştir. Bunun sebebi de ya ortaklarımızın kendi isteğiyle ortaklıktan ayrılmaları veya kanun ve mevzuat gereği izlenecek başka hiç bir yol kalmadığı için resen ortaklıktan çıkartma işlemi uygulanmasıdır. Hiç bir ortağımızın ortaklıktan çıkmasını veya çıkarılmasını yönetim olarak bizler de arzu etmiyoruz. Ancak ekonomik sıkıntılar veya başka sebeplerle kooperatife karşı yükümlülüklerini yerine getirmemekte ısrar eden ortaklarımıza karşı kanun hükümlerini uygulamaktan başka bir imkanımız kalmadığından bu işlemi yapmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca 191 ortağımız Bakanlık dahil tüm ödemelerini bitirmiş olup, 212 ortağımız ödeme yapmaya devam etmektedir.”

Sitenin altyapısının yüzde 99 oranında tamamlandığını belirten Bakan, tüm noksan işlerin imkanlar dahilinde en kısa zamanda bitirileceğini vurguladı. Bakan, “Ayrıca sitemizde doğalgaz, telefon, su, kanalizasyon, yağmur suyu kanalı ve elektrik işlerini içeren alt yapı çalışmalarının bazıları bitirilmiş bazılarının da yüzde 99’u tamamlanmıştır. İşyeri yapılmayan üyelerimizin de işyerlerinin yüzde 99’u bitirilmiş ve işyeri olmayan üyemiz kalmamıştır. Tüm noksan işlerde imkanlar dahilinde en kısa zamanda bitirilecektir” şeklinde açıklama yaptı.

Küçük Melen deresinde ıslah çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Mehmet Bakan, “Düzce’mizi olduğu gibi sitemizi de tehdit altında bırakacağını düşündüğümüz sel tehdidine karşı Küçük Melen deresinin ıslahı için Valiliğimiz kanalıyla ilgili resmi kurumlara müracaatlar yapılmıştır ve çalışmaları devam etmektedir.” açıklamasında bulundu.

Bakanın konuşmasının ardından Denetçi raporları, Yönetim Kurulu faaliyet raporu, Hesap raporları ve Tahmini bütçe okunarak üyelerin onayına sunuldu. Olağan Genel Kurul üyelerin dilek ve temennilerinin dinlenmesi ile son buldu.

Haber:Y.SEVER